Alternativni granični prelazi spas od čekanja

Lifestyle, Putovanja — By on August 29, 2014 1:12 pm

 

Na izlazu iz zemlje, ka Mađarskoj na Horgošu čeka se oko dva sata, ka Hrvatskoj se na Batrovcima čeka oko pet sati, na Gradini se na ulazu u Srbiju čeka oko sat. Na ostalim prelazima zadržavanja su oko 30 do 40 minuta.

Saobraćaj je na važnijim putnim pravcima jutros umerenog inteziteta, obavlja se po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Ovog vikenda se očekuje još jedan talas vozila na Koridoru 10 iz pravca Bugarske ka Mađarskoj i Hrvatskoj, koji bi mogao izazvati duge kolone i višesatna zadržavanja na prometnim graničnim prelazima.

Svima koji žele da izbegnu gužve, a moraju da putuju preko vikenda u Zapadnu Evropu, preporučuje se korišćenje manje frekventnih prelaza, kao što je Bački Breg prema Mađarskoj, koji je otvoren 24 sata, ili Šid prema Hrvatskoj.

Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen.

Auto-put E-75 na deonici Novi Sad-Beograd zbog radova je sužen na mostu preko Dunava. Zbog radova na auto-putu E-75, na delu od naplatne stanice “Bubanj potok” do petlje “T/6″ u oba smera za saobraćaj je tokom noći zatvorena brza traka.

Auto-put je zbog radova na deonici Beograd-Niš sužen od naplatne rampe “Mali Požarevac” do naplatne stanice “Bubanj potok”, kao i na mostovima preko železničke pruge i reke Ralje, i preko reke Belice, između Batočine i Jagodine.

Saobraćaj na auto-putu je zbog radova preusmeren na sporedne puteve kod Grdelice i na još tri mesta na deonici Vladičin Han-Vranje.

Zbog radova na državnom putu I-B reda broj 13, vozila kod Kikinde prolaze naizmenično.

Za saobraćaj je i dalje zatvoren stari put Beograd – Novi Sad kod nadvožnjaka “Batajnica”.

Vozila na putu I-B reda broj 4 most preko kanala, kod Kovinskog mosta na Dunavu prelaze naizmenično.

Zbog klizišta je i dalje zatvoren državni put I-B reda broj 30, Ivanjica-Ušće.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Sakira i Pike
Šakira trudna po drugi put

  Poznata pevačica Šakira (37) i fudbaler Barselone Žerar Pike (27) već imaju sina Milana, rođenog prošle godine, a sada...

Close