U Crnoj Gori prošlogodišnje cene smeštaja

Lifestyle, Putovanja — By on June 17, 2012 4:02 pm

 

Iz Crne Gore turistima poručuju da su cene na nivou prošlogodišnjih, da je ukinuto plaćanje ekološke takse i da je u funkciji novi put koji se proteže od Risna do Žabljaka i koji skarćuje put do mora.

Turistički poslenici u Crnoj Gori ove godine očekuju tri do pet odsto više turista nego prošle sezone, a posetiocima se osim provoda na primorju nudi i boravak u kontinentalnom delu zemlje, izjavila je predstavnica za odnose sa medijma Turističke organizacije Crne Gore Jelena Popović.

“Kada je reč o turistima iz regiona očekujemo posetu na nivou iz 2011. godine s tim što gosti iz Srbije čine oko 30 odsto posetilaca”, kazala je Popović.

U Sutomoru se polupansion u hotelu može naći od 20 do 35 evra po osobi. Pansion je od 40 evra, dok se u šušnju, nadomak Bara, sobe izdaju po ceni od osam evra po ležaju.

U Baru je u hotelu sa četiri zvezdice, primera radi, polupansion od 80 do 120 evra, a polupansion u hotelu sa dve zvezdice od 30 evra.

Više turističkih radnika sa kojima su razgovaralu novinari iz Srbije istakli su da su cene ostale na prošlogodišnjem nivou, a iz Turističke organizacije Crne Gore napominju da cena usluga i smeštaja zavisi od kategorizacije hotela.

Gostima iz Srbije preporučili su i novi put koji se proteže od Risna do Žabljaka i koji smanjuje put do mora i obratno. Ove godine neće se naplaćivati eko taksa koja je prethodnih godina bila na snazi za goste koji vozilima dolaze u Crnu Goru.

Gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu je kazao novinarima da je ove godine bilo dosta investicija u infrastrukturu u tom gradu što nije bio slučaj poslednjih 20 godina.

Cungu je kazao da u toj opštini ove godine očekuju 10 odsto više turista nego lane i da dominiraju gosti iz Makedonije i sa Kosova, ali ne treba zaboraviti i da solidan broj ljudi iz Srbije ima vikendice upravo u Ulcinju.

Dok se u Ulcinju nadaju da će povratiti strane goste zahvaljujući ulaganju u nove hotele, u Tivtu koji je dugo bio “ekološka mrlja” Crne Gore zbog remontnog zavoda, očekuju da će zahvaljujući probranim turistima koji dolaze s mora podići životni standard celeopštine i povećati prihode tog dela zemlje.

Reč je o projektu Porto Montenegro. To je naselje oko marine i matična luka za jahte osmišljeno zadovolji potrebe njihovih vlasnika, gostiju i posade, sa dodatnom infrastrukturom.

“Kompanija Adriatik Marinas je do sada u ‘Porto Monetengro’ investirala više od 100 milona evra, a inače raspolaže zemljištem na površini od 24 hektara”, kazao je predstavnik za odnose sa medijima preduzeća Adriatik Marinas Danilo Kalezić.

Marina u Tivtu je otvorena u junu 2009. godine sa 85 vezova. Prvi rezidencijalni objekat je završen 2010. godine, a u njegovom prizemlju otvoreni su maloprodajni objekti restorani, knjižare, salon nameštaja i butike.

Porto Montenegro koristi postojeću infrastrukturu nekadašnjeg jugoslovenskog mornaričko-remontnog zavoda, na čijoj lokaciji se gradi.

(Beta)

 

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Sandra Meljničenko
Sandra Meljničenko izabrala ime za ćerku

  Nekadašnja članica grupe "Models", Sandra Meljničenko, koja se porodila 29. maja, odlučila je da ćerki da ime Tara. Sandra...

Close