Velike gužve na graničnim prelazima

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on July 8, 2012 2:17 pm

 

Na graničnim prelazima i naplatnim rampama i danas velike kolone. Na Horgošu, iz pravca Mađarske, vozila čekaju do tri sata.

Na prelazu Batrovci, na ulasku u Srbiju, vozila se zadržavaju oko dva sata, dok se na prelazu Preševo čeka oko sat vremena. Na prelazi Batrovci, na ulasku iz Hrvatske u Srbiju, čeka se oko dva sata, dok se na graničnom prelazu Preševo, prilikom izlaska iz zemlje, vozila zadržavaju oko sat vremena.

“Vozila iz pravca Mađarske na graničnom prelazu čekaju do tri sata, a kolona je duga oko kilometar i po. Uprkos tome što na prelazu radi veliki broj carninika, zbog velikog broja vozila gužve su velike”, javlja RTS.

Od ponoći do jutra u Srbiju je ušlo oko 19.000 ljudi, pa se zbog toga apeluje da se koriste drugi prelazi, poput Kelebije, Đale i prelaz prema Subotici.

Gužve na ulazu u Srbiju se mogu očekivati do avgusta, a tada počinju gužve u drugom smeru – iz Srbije.

U špicu letnje sezone preko prelaza Horgoš dnevno pređe oko 120.000 vozila, a van sezone taj broj je 30 do 40 puta manji.

Kilometarske kolone kod Niša

Na naplatnoj rampi Nais kod Niša na auto putu Niš-Skoplje kolona vozila duga je 15 kilometara, a vozači čekaju na prolaz najmanje dva časa, rekao je danas šef naplatne rampe Dragan Milić.

On je kazao da je velika gužva na naplatnoj rampi u smeru ka Skoplju, dok gužve u smeru ka Beogradu nema.

“Radimo punim kapacitetom, na svih osam naplatnih punktova u smeru ka Skoplju, kao i na sva tri punkta prema Beogradu”, kazao je Milić.

Prema njegovim rečima, čekanje su produžila dva šlepera koja su se jutros pokvarila upravo na toj naplatnoj rampi.

Vozači u koloni rekli su novinarima da se čeka najmanje dva i po časa, dok neki čekaju i do četiri časa.

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Zdrava i lepa kosa
Mali trikovi za zdravu i lepu kosu

  Većinu problema sa kosom moguće je izlečiti kućnim preparatima i tretmanima. Opadanje kose može biti posledica loše ishrane, bolesti,...

Close