Novak dobio blagoslov da se venča tokom posta

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on July 7, 2014 8:41 pm

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i njegova verenica Jelena Ristić na Sveti Stefan stižu sutra, dan uoči venčanja.

Novak je tražio i dobio blagoslov mitropolita Amfilohija za venčanje tokom posta u Crkvi Svetog arhiđokona Stefana na Svetom Stefanu, u kojoj može da stane tridesetak ljudi.

Petrovački post traje do 12. jula, a to je jedan od razloga da za one koji poste bude pripremljen ekskluzivni meni, na kojem preovlađuju morski plodovi i rižoto. S druge strane, oni koji ne poste imaće priliku da probaju specijalitete crnogorske kuhinje – jagnjetinu, pršutu, razne vrste sira, itd.

Na Svetom Stefanu privode se kraju poslednje pripreme za venčanje. Veselje, koje će uslediti posle venčanja na Kraljičinoj plaži, proći će uz veliko obezbeđenje. Ni juče nije bilo moguće prići Kraljičinoj plaži, gde je obavljeno i venčanje dvoje inostranih državljana, čija imena osoblje Svetog Stefana nije moglo da saopšti.

Gostima na svadbi Novaka i Jelene biće na raspolaganju veliki šator, kao i velnes centar na Kraljičinoj plaži. Njih dvoje će prvu bračnu noć najverovatnije provesti u čuvenoj vili 118, koja se sada zove apartman “Sveti Stefan”. Ona ima dva nivoa i najveću sobu od 165 kvadrata, gde bi trebalo da odsednu mladenci, a u kojoj noćenje košta 3.500 evra.

Pre Novaka i Jelene, u ovoj vili boravili su mnogi pripadnici svetskog džet-seta. Među njima su bili Elizabet Tejlor, Karla Bruni, Silvester Stalone, Sofija Loren, Klaudija Šifer, Džeremi Ajrons, engleska princeza Margareta, nekadašnji italijanski kralj Umerto II Savojski, kao i članovi dinastije Karađorđević.

(Blic)

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Džesika Simpson
Udala se Džesika Simpson

  Pevačica i glumica Džesika Simpson venčala se sa Erikom Džonsonom nakon dugogodišnje veze. Džesika i Erik Džonson verili su...

Close