Počinje Sajam knjiga u Beogradu

Aktuelno, Kultura, Najsvežije vesti, Srbija i region, Zabava — By on October 25, 2010 3:55 pm

knjigaJubilarni 55. Sajam knjiga u Beogradu počinje danas, i trajaće do 31. oktobra. Manifestacija se održava pod sloganom “Pamet u glavu”.

Na Sajmu knjiga predstaviće se više od 800 učesnika iz celog sveta, kao i 423 direktna izdavača.

Sajam će zvanično biti otvoren u 18 časova. Za otvaranje uz fanfare zaduženi su spisateljica Osa Lind kao predstavnica zemlje počasnog gosta, i pisac Laslo Vegel u ime domaćina.

Ulaznice koštaju 250 (pojedinačne) i 150 dinara (grupne). Prvog dana cena pojedinačne karte takođe će iznositi 150 dinara, jer se Sajam otvara popodne. Novitet je porodična ulaznica, po ceni od 600 dinara.

Pošto je na Sajmu uvek gužva, organizatori su se postarali da u 31.050 metara kvadratnih obezbede bolju klimatizaciju i signalizaciju za kretanje, i modernije štandove. Tradicionalni “školski dan” je u četvrtak, 28. oktobra.

Broj nagrada ove godine je sveden na tri - izdavač godine, izdavački poduhvat i najbolja dečija knjiga. Zadužbina Dositeja Obradovića nagradiće izdavača koji je najviše doprineo promovisanju srpske kulture, a novinari će dodeliti priznanje najboljem izdavaču i najprofesionalnijem u odnosu sa medijima.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Selin Dion rodila blizance

Pre nekoliko dana pevačica Selin Dion odvežena je u bolnicu, kako bi lekari sprečili prevremen porođaj. Međutim, kanadska pevačica dobila...

Close