Montažne kuće za Kraljevčane

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on November 12, 2010 8:22 pm
Premijer Srbije Mirko Cvetković

Premijer Srbije Mirko Cvetković

Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u četvrtak uveče u Kraljevu da je situacija u tom gradu pod kontrolom i da do početka zime niko u gradu ne sme ostati bez krova nad glavom.

Cvetković je novinarima rekao da će Vlada Srbije pokloniti 400 ili 500 montažnih kuća za građane koji su ostali bez smeštaja, a rebalansom budžeta za pomoć u obnovi Kraljeva obezbeđeno je 100 miliona dinara.

“Postoji ozbiljan plan i studija države, tako da je situacija u Kraljevu pod kontrolom, ali moramo da budemo solidarni”, rekao je Cvetković.

Premijer je rekao da je u odnosu na njegovu prethodnu posetu Kraljevu, odmah posle zemljotresa koji je pogodio taj grad i okolinu 3. novembra, urađeno dosta na obnovi oštećenih zgrada.

“Za to što je urađeno najveću zaslugu imaju ljudi iz Kraljeva, kao i oni koji su došli da pomognu u otklanjanju posledica koje je nanela ta prirodna katastrofa”, rekao je Mirko Cvetković.

Pomoć Kraljevu pristiže sa svih strana, kako u vidu građevinskog materijala tako i u vidu volonterskih akcija.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Saveti za štednju električne energije

Poštrošnja struje u Srbiji se znatno povećala. Sa vama delimo savete kako da smanjite troškove za struju. U KUHINJI Da biste...

Close