Veselo šarenilo Uskrsa

Taty kutak — By on April 2, 2010 8:44 pm

rozicvetUvek sam u nekoj žurbi. Zašto? Ne znam. Da li spadam u one ljude čiji je ritam života dosta brz? Možda. Ali, važno je da se uvek nešto dešava.

Stiglo nam je i proleće. Konačno, rekla bih! Mislim da će se većina vas i složiti, ali se zima baš odužila. Sada su dani duži, počelo je letnje računanje vremena, sve miriše na proleće.

Dosta lepih dešavanja je bilo zabeleženo u mom planeru. Jedno od meni dražih jeste i to da sam srela dugogodišnje prijatelje, koji inače žive u inostranstvu. Došli su sa svojom bebom da provedu nekoliko dana u Srbiji.

Uvek se radujem i Uskrsu. Uskrs spada u jedan od najvažnijih hrišćanskih praznika. Ove godine svi Hrišćani slave Uskrs istog dana, 4. aprila.  Danas, na Veliki petak sam farbala jaja, verujem kao većina ljudi. Obožavam da svoju kreativnost upotrebim i na ukrašavanju uskršnjih jaja. Nadam se da će pohvale za moju maštu stići sa različitih strana. Ne zaostaje ni uskršnja dekoracija po kući.

Uskršnja jajaSmatra se da se sa bojenjem i ukrašavanjem jaja počelo još u davnoj prošlosti. Tada su jaja darivana samo uglednim ljudima. Danas je taj običaj široko rasprostranjen. Najviše i najčešće jaja se farbaju u crvenoj boji, ali naravno, koriste se i druge boje. Na dan Vaskrsa bližnjima darujemo jaja, i tucaju se jaja.To ume da bude vrlo interesantno!

Pored višenedeljnog posta, već unapred se osmišlja uskršnja trpeza. Nakon odlaska u crkvu, cela porodica je na okupu. Očekujemo goste, i razmenjujemo jaja. Tako će biti i ove nedelje. Raspoložena sam, zadovoljna i radujem se Vaskrsu.

Sigurna sam da ste i vi drage moje dame ukrasile jaja, i da sa nestrpljenjem očekujete ovaj veliki hrišćanski praznik.

Veliki pozdrav.

Vaša Taty

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Parfem Chopard Cascade

Parfem Chopard Cascade predstavlja misteriju skrivenu u bočici. Elegantno izdanje, sa dozom glamura nastalo je od najfinijih sastojaka "Belle de...

Close