Interesantni načini za bojenje uskršnjih jaja

Aktuelno, Kuća, Lifestyle — By on April 12, 2012 7:22 pm

 

Predstavljamo vam nekoliko ideja za farbanje jaja, koja će biti fantastična dekoracija na vašoj prazničnoj trpezi.

 

1. PRESLIKAVANJE SA ŠARENIH SALVETA

Potrebno je:

  • Tvrdo kuvana jaja
  • Šarene salvete
  • Voda

Pokvasite jaje i obmotajte salvetom. Slobodno koristite različite salvete s različitim bojama. Ponovo poprskajte obmotano jaje – ono mora biti potpuno mokro. Ostavite jaje da se osuši. Kad se papir osuši on će otpasti, a na jajetu će ostati zanimljvi uzorci sa salveta.

Malo komplikovanija varijanta:

Odaberite željeni motiv na salveti i izrežite ga, a bele slojeve salvete pre lepljenja odvojite. Lepkom tanko premažite mesto gde ćete zalepiti komadić salvete s motivom, lagano rukom izravnajte ivice i pustite da se osuši.
Postoje lepkovi koji su napravljeni da i deca mogu da ga koriste, tako da oni nisu štetni u malim količinama.

Preslikavanje sa šarenih salveta

Preslikavanje sa šarenih salveta

 

2. USKRŠNJE JAJE SA ŠLJOKICAMA

Potrebno je:

  • Šljokice u prahu
  • Tvrdo kuvano jaje
  • Lepak
  • Novine

Rasprostrite novine – jer kad radite s šljokicama, koliko god uredni bili, znajte da će ih biti svuda okolo. Zatim uzmite jaje (koje po želji možete prethodno obojiti, na primer u boji šljokica) i premažite ga celog lepkom. Šljokice stavite na tanjirić ili direktno na novine i u njega uvaljajte jaje. Šljokice možete i posipati po jaju. Ostavite jaja da se osuše i zatim ih poslažite u korpicu – nemojte previše da ih dirate, jer će inače šljokica biti svuda.

Jaja sa šljokicama

Jaja sa šljokicama

 

3. BOJENJE VOSKOM

Potrebno je:

  • Tvrdo kuvano jaje
  • Vosak roze boje
  • Čačkalica

Obarite jaje. U posebnoj posudi istopite intenzivno roze sveću. Potom, potopite jaje u vosak. Ostavite ga da se malo ohladi. Zatim iglom ili čačkalicom pažljivo napišite najlepše porukice za vaše voljene. Jaje servirajte u što jednostavniju stopicu da bi došlo do izražaja.

Bojenje voskom

Bojenje voskom

Uskršnja jaja se farbaju na Veliki četvrtak ili Veliki petak, a od maštovitosti domaćice zavisi kako će ona izgledati. Prvih nekoliko jaja ofarbajte u crveno, a najlepšem crvenom jajetu dodelite status čuvarkuće.

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kris Not sa Tarom
Oženio se gospodin “Zverka”

  Popularni glumac iz serije "Seks i grad" Kris Not oženio se prošlog petka na havajskom ostrvu Mauiju sa dugogodišnjom...

Close