Kupovina svečane haljine u Beogradu

Taty kutak — By on April 13, 2010 9:10 pm

Svečana haljina u BeograduDevojke, koliko je teško naći i kupiti svečanu haljinu u Beogradu? Teško? I ne baš! Ultra, mega, giga, super teško rekla bih!

E sada, u takvoj sam neviđenoj frci, da nemate pojma! Pitate se šta se dešava? Stvar je u tome da sam pozvana na venčanje prijatelja, tako da sam u poslednji čas shvatila da mi treba elegantna i svečana haljina za tu priliku.

A kakva je to haljina? Svečana haljina koja odgovara mojoj konstituciji, malo većim grudima, koja će uspešno prekriti sve moje nedostatke, a istaći sve moje atribute. Haljina, čija bi me cena naterala da sa sebe “otsečem” parče mesa kako bih mogla da je platim.

I tako, reših ja da otputujem u Beograd, ipak je to prestonica, a s druge strane i ponuda je veća.

Drage moje, kakva je to avantura bila, nemate predstavu!

Jurila sam ulicama Beograda u potrazi ” za onom pravom” kao da se ja udajem! Obišla sam čini mi se sve prodavnice u užem centru grada. A kada nisam našla u ponudi haljinu koja će zadovoljiti moj ukus, kojem je ponekad, priznajem, teško udovoljiti, rastrčala sam se kao da me psi jure i u sve tržne centre koje poznajem.

Izuj cipele, obuj cipele…Spada bretela…providan materijal, boje se nikako ne slažu, kroj ” Ovo je moje poslednje zbogom”, i tako u nedogled.

Umorila sam se bre žene! Pa ajde što svaki put brinemo da svoj izgled dovedemo do perfekcije, ali da će potraga za svečanom haljinom biti nalik na ” Nemoguću misiju” gde mene juri opaka misao da moram da izgledam lepo, u meni je ugasila i svaku nadu da će se pojaviti ” ona prava”.

Da…nemojte misliti da tako usput nisam kupila i još nekoliko sitnica za koje mislim da mi, eto, fale u garderoberu, ili još jedan par cipela, koje su mi preko potrebne, jer pored svih onih , stalno kukam da nemam šta da obujem. A jesam. Kupila sam. Tešila sam se.

Sedim tako u kafiću tržnog centra, ispijam svoj espresso, krišom malo izuvam potpetice….kad, nećete verovati!

Ugledala sam je! Nju! Miss Savršena Haljina za venčanje je stajala u izlogu jednog butika! Konobaru sam uspela da doviknem da mi pričuva kese, koje su ćuteći čučale na stolici, a ja sam odskakutala do butika.

” Dobar dan”, rekoh.

” Dobar dan, izvolite”- odgovara mi starija gospođa.

” Vidite, da odmah pređem na stvar. Mene zanima ova haljina u izlogu. Da li bih mogla da je probam?”

” Naravno gospođice” – odgovori ljubazna radnica.

Tik… Tak… Tik… Tak… Kabina za isprobavanje. Čas istine! I…odgovara! Haljina mi savršeno pristaje! I više sam nego zadovoljna onim što vidim u ogledalu. Grudi na svom mestu, kukovi odlično dolaze do izražaja, nogice isto…Yes! Konačno!

Izašla sam iz kabine sa osmehom na licu.

” Spakujte haljinu molim Vas, uzimam je! ” , uzviknula sam ponosno i zadovoljno.

A cena, pitate se? Koliko me je koštala ta perfekcija?

Pa toliko da sam skoro otkinula višak mesa koji posedujem, i biće tu još malo honorarnog rada, ali vredelo je! I got the dress!

Sa haljinom nisam dobila samo račun, ne ne. Dobila sam i onaj sladak ukus zadovoljstva, koji mi žene posedujemo kada odemo u šoping i vratimo se kući zadovoljne kupljenim.

Na svadbi prijatelja ću biti vesela i zadovoljna, i imaću lepu svečanu haljinu. Ostalo će biti istorija… ili biće to uslikano svakako.

Bravo Taty. Uspela sam. Mission completed!

Vaša Taty

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Putujemo u Sidnej

Australija je država na južnoj hemisferi koja obuhvata kopno najmanjeg kontinenta na svetu, ostrvo Tasmaniju, kao i brojna druga ostrva...

Close