Iz Srbije na leto poleću ” Wizz Air” i ” Spanair”

Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on February 3, 2010 6:12 pm

Wizz AirZa letnju sezonu dozvole za letove u Srbiji trebalo bi da dobiju još dve “low cost” kompanije-mađarski Wizz Air i španski Spanair.

Nebojša Starčević, generalni direktor Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, kaže da je Wizz Air tražio dozvolu za letove ka dve destinacije-Dortmundu i Londonu (na aerodrom Luton) i da eventualno razmišlja o dodatnim destinacijama u Španiji, dok Spanair treba da u početku leti za Barselonu.

Kako javlja B92, Direktor Direktorata je kazao da je broj putnika u aviosaobraćaju u januaru ove godine bio za 20 odsto veći nego u istom mesecu 2009. godine zahvaljujući ukidanju šengenskih viza i jeftinijim kartama. Tokom ove godine, ocenio je, može se očekivati povećanje broja putnika za 20 do 30 odsto.

Prema rečima Starčevića, niskotarifne i redovne aviokompanije uglavnom imaju različitu klijentelu, tako da se ne očekuje da će dolazak “low cost” kompanija u velikoj meri ugroziti broj putnika u redovnom aviosaobraćaju.

On je istakao i da nema razlike između “low cost” i redovnog saobraćaja kada je zaštita putnika u pitanju.

Starčević je naglasio da su pravilnici usklađeni sa propisima Evropske unije i da, u slučaju da su oštećeni, putnici treba da traže nadoknadu troškova od avioprevoznika, a u slučaju da je ne dobiju obraćaju se Direktoratu, kao nadzornom organu.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Pozitivno dejtsvo zelenog čaja

Zeleni čaj, ritualno piće u Japanu, sadrži jedinstveni antioksidant, toliko moćan da je efikasniji od svakog sredstva za mršavljenje. Mnogobrojna...

Close