Poginulim radnicima RTS-a odata pošta

Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on April 23, 2010 4:06 pm

Članovi porodica, kolege i prijatelji u petak su polaganjem venaca i paljenjen sveća kod spomenika “Zašto” u Tašmajdanskom parku odali poštu radnicima Radio-televizije Srbije, koji su pre 11 godina poginuli u bombardovanju zgrade RTS-a u centru Beograda.

Miroslav Medić, čiji je brat Siniša poginuo u zgradi RTS-a, rekao je da je pre 11 godina zlo pobedilo dobro i da je tada 16 radnika RTS poginulo zarad trenutnih političkih i medijskih interesa NATO i tadašnjeg režima.

Sinoćni pomen kod spomenika " Zašto"

Sinoćni pomen kod spomenika " Zašto"

“Nijedna od ove dve strane nije priznala krivicu. Pravda za mrtve ne postoji. Ostaje nam da verujemo da su našli mir u nekom drugom, lepšem svetu”, rekao je Miroslav Medić koji se obratio prisutnima u ime porodica poginulih.

Venac na spomen obeležje “Zašto” položio je i zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić. On je rekao da oni koji su danas došli na spomen obeležje neće moći da daju odgovor na pitanje “Zašto”.

U noći 23. aprila 1999. godine, u jeku bombardovanja tadašnje Jugoslavije, dva projektila iz aviona Severnoatlantske alijanse pogodila su zgradu Televizije Beograd. Poginulo je 16 zaposlenih u RTS-u. Potpuno je uništen master – tehničko srce nacionalne televizije. Na programu su bile Vesti. Bilo je to u 02:06.


Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
5 zabluda o koži

Često nam razni proizvođači kozmetike serviraju pogrešne i zastrašujuće podatke u svojim reklamama i oglasima. Naravno, nije sve istinito i...

Close