Beograd ipak bez Parade ponosa

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on September 30, 2011 8:26 pm

Parada ponosaMinistarstvo unutrašnjih poslova zabranilo je danas sve javne skupove koji su bili zakazani za vikend, uključujući i Paradu ponosa, a nose povećani bezbednosni rizik.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je: “Ta odluka je neopoziva. Ako smo došli do toga da MUP određuje, mi smo procenili da su veliki bezbednosni rizici”.

“Nije bilo nikakve dileme. Ako ćemo o ovom pitanju da odlučujemo sa bezbednosnog aspekta, onda je jasno da su rizici veliki. Jedan je zaključak – da se za vreme vikenda može očekivati narušavanje javnog reda i mira, ugrožavanje života, i oštećenje imovine, napadi na strana diplomatska predstavništva sa ciljem da se pretvori u haos”, rekao je Dačić.

Dačić je poručio da je odluka obavezujuća za sve i da će policija svim sredstvima sprečiti sve skupove koje bi neko eventualno pokušao da održi i dodao da ta zabrana važi za sve, uključujući i skup predsednika Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme.

“Ne želim da izjednačim ove koji žele da organizuju Paradu i one koje žele da nasilnički spreče to. Žao mi je ako neko misli da je izjednačeno”, kazao je ministar.

On je naveo i da je situacija na severu Kosova doprinela odluci o zabrani jer je, kako je rekao, trenutna situacija “zaoštrila odnose u Srbiji i da bi se fitilj lako upalio”.

Ivica Dačić je kazao da je prošle godine postojala manja opasnost, ali da je postojala i politička odluka koja je ove godine izostala.

“Nikada ova vlast i MUP neće zabraniti Paradu ponosa, ali će zabraniti sve skupove na kojima postoji bezbednosni rizik”, rekao je Dačić.


Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Jesenje hit ženske frizure

Sudeći po modnim revijama za predstojeću sezonu, ove jeseni biće moderan paž - i to onaj do brade. Ali, i...

Close