Beograd: Na pijacama preprodaju humanitarnu pomoć!

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on May 23, 2014 4:46 pm

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naredio je danas vanrednu kontrolu svih gradskih pijaca zbog informacije da se na nekim od njih prodaje roba iz humanitarne pomoći.

“Oni koji zloupotrebljavaju humanitarnu pomoć i pokušavaju da se okoriste na taj način, biće procesuirani”, ukazao je Mali na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda.

Mali je naložio komunalnoj policiji, inspekciji i direktoru Javnog komunlanog preduzeća “Gradske pijace” da sprovedu kontrolu.

Na sednici gradskog štaba analizirani su stanje u svim gradskim opštinama i opasnost od pojave klizišta, kao i zaprašivanje protiv komaraca.

Direktor javnog preduzeća “Beogradvode” Miloš Milovanović izjavio je da je glavni grad “potpuno bezbedan na svim odbrambenim linijama” jer vodostaj Dunava stagnira na 630 santimetara, a u nedelju će dostići najviše 635 santimetara.

Šef Koordinacionog tima za praćenje stanja na klizištima i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović kazao je da će danas biti doneto uputstvo za koordinaciju rada policije, Elektrodistribucije i javnih komunalnih preduzeća u slučaju pojave klizišta.

Mladenović je istakao da će građani klizista moći da prijave “Beokom servisu”.

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je na sastanku da će zaprašivanje iz vazduha protiv komaraca početi sutra, u subotu, dok je zaprašivanje sa zemlje već u toku.

(Mondo)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Anđelina Džoli
Anđelina Džoli donirala 50.000 dolara za Srbiju i BiH

  Poznata glumica Anđelina Džoli uplatila je 50.000 dolara američkom Crvenom krstu za pomoć Srbiji i Bosni i Hercegovini. Glumica...

Close