Prehlađeni ste? Saveti za brzi oporavak

Lifestyle, Zdravlje — By on November 27, 2009 9:16 pm

prehladaKada već niste mogli da izbegnete prehladu, onda bar učinite sve da povratite izgubljenu snagu i što pre ozdravite. Bečki profesor Hademar Bankhofer objašnjava šta treba jesti i piti da oporavak ne potraje dugo.

Pre svega preporučuje se konzumiranje čaja od šipka, lipe, zelenog čaja ili sirupa od vučjeg trna razblaženog s vodom i to u velikim količinama. Bankhofer tvrdi da, dve litre tečnosti na dan jača odbrambenu moć organizma. Važno je izbegavati mleko i sve mlečne proizvode jer oni podstiču stvaranje šlajma u bronhijama.

Svakog drugog dana potrebno je jesti pileću supu. Važno je da to ne bude gotova supa, već domaća, jer je bogata cinkom. Tokom prehlade preporučuje se unošenje lako svarljive hrane i to više puta dnevno. Idealne su takođe i mlake supe od povrća, pire od krompira i dinstani pirinač. Od voća su najbolji: pomorandža, grejpfrut, jabuka, kivi i papaja. Bankhofer preporučuje i banane, jer one daju snagu i bogate su vitaminima, mineralima, mikroelementima i bioaktivnim supstancama.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Bejlis tanjirići

Potrebno: 250 gr oštrog brašna 120 gr margarina " Dijamant klasik" 1 jaje kora od pomorandže 60 gr šećera 1...

Close