4 načina da ublažite bol u grlu

Lifestyle, Zdravlje — By on October 7, 2010 4:57 pm

bol u grluSa prvim hladnijim jesenjim danima trebate obratiti pažnju na vaše zdravlje.

Ako imate neprijatne bolove u grlu, evo saveta kako da umanjite tegobe:

ŠTEDITE GRLO

Ukoliko vas grlo boli i grebe, predahnite malo. Manje pričajte, pravite duže pauze kad govorite, neka vam ton bude ravan. Nemojte pričati dugo na hladnom i otvorenom.

PAŽLJIVO SA NAPICIMA

Nemojte piti preterano tople, kao ni hladne i gazirane napitke. Alkohol nikako ne konzumirajte. Izbegavajte zadimljene i zagušljive prostorije, koje takođe mogu uticati na bol u grlu.

ZAŠTITITE SE

Koristite neke pastile kako bi zaštitili sluznicu grla – u ovome može pomoći islandski lišaj ili neki drugi preparat koji možete naći u apotekama. Jedan od načina da brinete o svom grlu je i da ga redovno ispirate čajevima od žalfije i drugih biljaka.

DIŠITE NA NOS

To je jedini zdrav način disanja jer disanje na usta u značajnoj meri oštećuje sluznicu grla. Za ispravno disanje na nos najvažnije je da vam je nos uvek uredan, da je sluznica zdrava, a nosni hodnici prohodni. Koristite preparate morske vode sa dodatkom natrijum-hidrogenkarbonata jer on stvara blago alkalnu sredinu koja ne oštećuje treplje u nosu.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Koja je vaša nijansa crvenog ruža?

Ove jeseni crveni karmin je apsolutni hit. Međutim, vi ne znate koja vam nijansa crvene boje pristaje? To ćete rešiti...

Close