Zašto Japanci spavaju na podu?

Aktuelno, Lifestyle, Zdravlje — By on May 15, 2021 3:53 pm

 

spavanje na podu 2Mnogo je razloga zašto Japanci rado spavaju na podu. Nije to samo zbog tradicije, već i zbog pozitivnih efekata na organizam.

Spavanje na tvrdoj i ravnoj površini predstavlja blagodet za naša leđa i pomaže da se oslobodimo bola koji možda imamo godinama. Istina, spavanje na mekom dušeku je udobnije, ali na tvrdoj podlozi kičma je u ravnom položaju i na taj način se sprečava nepravilan položaj tela.

Ukoliko pravilno spavate, biće vam lakše da uspravno držite leđa tokom dana, jer kada nemate bol u leđima, nećete biti pogrbljeni. Takođe je dobro i za cirkulaciju krvi jer se tada naša težina ravnomerno raspoređuje i manji je pritisak na različite delove tela. Spavanje u prirodnom položaju može sprečiti utrnulost i trnce uzrokovane lošom cirkulacijom.

Recimo, ako ste u toku noći sklupčani na boku, krv cirkuliše, a zatim se vraća u vaše srce, uzrokujući razne zdravstvene probleme poput krvnih ugrušaka i proširenih vena.

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Robert De Niro
Robert De Niro hitno hospitalizovan

  Poznati holivudski glumac Robert De Niro hitno je hospitalizovan nakon što je povredio nogu tokom snimanja fima u Oklahomi....

Close