Beograd u top 10!

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on February 20, 2016 4:36 pm

 

Turizam je jedna od najvažnijih privrednih grana za Beograd, koja je prošle godine imala rekordne prihode, izjavio je gradonačelnik Siniša Mali i dodao da je srpska prestonica jedna od top deset destinacija u ovom delu Evrope.

On je, govoreći na otvaranju 38. Međunarodnog sajma turizma u Beogradu, istakao da je Beograd dobio prizanje kao jedan do tri najbolja grada za kongresni turizam.

“Cilj je da ove godine oborimo rekord po pitanju broja gostiju i prihoda od turizma”, rekao je gradonačelnik i podvukao da je u prošloj godini bilo 14 odsto više turista nego u 2014. godini.

Prihod od boravišne takse je bio 24 odsto veći, što je, kako je naveo, pokazatelj koji govori u prilog tome da turisti ostaju duže u gradu.

“Razloga za optimizam ima. U novembru 2014. bilo je 76 hotela u Beogradu, a danas ih ima 89″, rekao je Mali i dodao da je svaki deveti zaposleni u Srbiji, uposlen baš u ovoj oblasti.

Mali je poručio da grad, zajedno sa Vladom Srbije radi na unapređenju inrfastrukture, i podsetio da je prošle godine počela gradnja Beograda na vodi.
Er Srbija će pokrenuti letove za SAD, čime će Beograd postati most između severne Amerike i ovog dela Evrope, rekao je Mali.

Mali se zahvalio glumcu Velimiru Bati Živojinoviću koji je “iako bolestan prihvatio da snimi promotivni spot o Srbiji namenjen za tržište Azije”.

“Hvala mu puno na tome. Mi ćemo biti vrlo agresivni na azijskom i posebno kineskom tržistu”, najavio je Mali.

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Corba sa bundevom, prsutom i parmezanom
Čorbica od bundeve sa pršutom i parmezanom

  Potrebno:    700 g bundeve 1 l bujona od povrća 50 gr parmezana 100 gr crnog luka 40 gr pršute...

Close