Tivat dobija Stari grad

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on June 9, 2014 8:32 pm

 

Nakon Budve i Kotora, i Tivat će postati poznat po Starom gradu.

Projekat Starog grada u Tivtu, vredan 450 miliona evra, biće prvi kompleks te vrste u ovom delu Evrope izgrađen u klasičnom arhitektonskom stilu, koji je vekovima karakterisao priobalno područje.

Master plan predviđa izgradnju prvog profesionalnog golf terena sa 18 rupa na Jadranu, a nakon Budve i Kotora, i Tivat će postati poznat po starom gradu.

“Projekat će objediniti tradiciju i potrebe vlasnika modernih stambenih objekata. Gradićemo na praznom prostoru, što omogućava uvođenje novih tehnologija. Eko-sistemi i proizvodnja iz prirodnih izvora, mogu biti implementirani na način koji je bio nezamisliv u gradovima podignutim pre nekoliko vekova”, rekao je izvršni direktor kompanije “Boka Group”, Džon Kenedi.

Stari grad u Tivtu imaće u ponudi i stambene jedinice, luksuzne butike i restorane, pekare, mesare, itd.

Uskoro se očekuje početak raščišćavanja lokacije i početak radova u okviru prve faze, u kojoj su planirani pripremni radovi za izgradnju golf terena sa 18 rupa a na jesen ove godine počeće raščišćavanje tla i iskop novog irigacionog jezera, zapremine 100.000 kubnih metara.

Procenjuje se da će pored ulaganja od 450 miliona evra i otvaranja 1.000 novih radnih mesta, od PDV biti inkasirano oko 80 miliona evra, dok će tivatska ekonomija godišnje prihodovati oko 10 miliona evra, navedeno je u saopštenju kompanije “Boka Group”.

Završetkom projekta “Tivat Stari grad” biće otvoreno oko 1.000 novih radnih mesta, najavljeno je na sastanku predsednika opštine Tivat, Ivana Novosela, i izvršnog direktora kompanije “Boka Group”, Džona Kenedija.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
bb krema
Kako da napravite sami BB kremu

  Imate mleko za sunčanje, tečni puder i hidrantnu kremu? Šta čekate, napravite sami BB kremu! BB krema je najbolji...

Close