Destinacije za 2015. godinu

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on January 10, 2015 12:12 pm

 

razgledniceSvaka “ozbiljna” novogodišnja odluka ima tri ključna “sastojka”: želju da postanemo bolji, strast za otkrivanjem novog i napuštanje sopstvene zone udobnosti. Dakle, sve ono što je sjedinjeno u putovanjima.

Evo top destinacija za 2015. godinu:

Tajland. Posle frke u 2014., očekuje se da će broj turista koji će posetiti Tajland ove godine premašiti 29 miliona. Predviđanja nisu nerealna, ako uzmete u obzir da je Tajland jedna od najlepših, najspiritualnijih i tradicionalno najgostoljubivijih destinacija na svetu.

Island. Sve više putnika bira destinacije koje nude autentična iskustva. Zemlja “vatre i leda” nudi prirodu u svoj veličini, od gejzira i prirodnih termalnih izvora, do uživanja u polarnoj svetlosti.

Kuba. Ako možete sebi to da dozvolite, putujte dok još nije kasno da osetite duh Kube.

Grčka. Neka vas preplavi duh zapadne civilizacije na samom izvoru. Blizu je i neprocenjivo je.

Malezija. Osetite dva sveta u jednom, kineski i indijski uticaji prepliću se na ovom poluostrvu. Uz to, malezijska kuhinja jedna je od najzanimljivijih na svetu.

Hrvatska. Dragulj Mediterana, za one koji mogu.

Dubai. Ujutru plaža, popodne skijanje u tržnom centru.

Vijetnam. Trip Advisor proglasio ga je destinacijom u usponu za 2015. Imajte u vidu da je preporučeno sredstvo prevoza motocikl. Kažu da je iskustvo neverovatno.

Južna Afrika. Tu možete da vidite “afričkih velikih 5″ – lavove, bivole, afričke slonove, leopard i nosoroge. A i neka od najboljih vina na svetu su upravo južnoafrička.

Japan. Prošle godine Japan je posetilo više od 13 miliona turista. Čudesan spoj tradicije i modernog, ovo je fascinantna zemlja čija popularnost među turistima nastavlja da raste. Bonus: cvetanje trešnje u proleće.

Kostarika. Dragulj Centralne Amerike, zemlja čiji je veći deo teritorije zaštićen zakonom, spoj je neverovatnih tropskih kišnih šuma, planina, reka, vulkana… Ljudi su ljubazni i srdačni. Prava destinacija za ljubitelje prirode koji ne beže od avanture.

Egipat. Situacija se smirila. Istorijska i kulturna riznica sveta čeka na turiste.

Kina. Zemlja u kojoj se drevna prošlost susreće sa današnjicom u savršenom skladu.

Peru. Već treću godinu zaredom, Peru je proglašen za vrhunsku gastronomsku destinaciju od strane World Travel Awards. I dok Maču Pikču privlači turiste da dođu prvi put, peruanska kuhinja navodi ih da se vrate.

Australija. Plaže svetske klase, prirodne lepote bez premca

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
rosie-huntington-whiteley
Rouzi Hantington u 2015. ulazi sa drastično drugačijim imidžom! (foto)

  Rouzi Hantington-Vajtli (27) rešila je da u 2015. godinu uđe sa potpuno drugačijim imidžom. Naime, ova prelepa manekenka i...

Close