Od danas nova pravila u vozilima GSP-a

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on July 15, 2012 1:24 pm

 

Nova organizacija ulaska i izlaska u vozila javnog prevoza u Beogradu stupa danas na snagu.

“Preduzeće “Bus plus” najavilo je da od danas počinje da važi nova  organizacija ulaska i izlaska u vozila javnog prevoza u Beogradu.

U prvoj zoni, na prednja vrata ulaziće se u sve trolejbuse i solo autobuse, dok će se u zglobne autobuse i tramvaje ulaziti i na prednja i na zadnja vrata, a izlaziti na srednja.

Takođe, ulaz na prednja vrata važiće na svim početnim stanicama. U drugoj zoni važiće pravilo ulaska na prednja vrata, i izlaska na ostala.

Od navedenih pravila izuzetak su majke sa decom i invalidi u kolicima koji će, kao i do sada, ulaziti na srednja vrata u vozila sa rampom.

Do kraja leta sva vrata na vozilima javnog prevoza biće obeležena oznakama za ulaz i izlaz putnika.

Pojačana kontrola putnika biće prisutna na Zrenjaninskom putu, Karaburmi, Smederevskom putu, Avalskom putu, Ibarskoj magistrali, Obrenovačkom putu, Autoputu, Surčinskom putu, Batajničkom drumu, Brankovom mostu i Pet solitera na Banjici.

Stalna kontrola biće u vidno obeleženim autobusima i trolejbusima na linijama 16, 17, 23, 29, 40 , 41, 47, 73, 88, 95 i 511.

U saopštenju se navodi da je Grad Beograd nove mere doneo u cilju unapređenja i povećanja kvaliteta sistema javnog prevoza.

“Novim sistemom ulaska-izlaska u vozila, kojim će biti omogućen brži protok putnika, Beograd se pridružuje mnogim gradovima u kojima je to uobičajena i dobra praksa”, rekao je član Gradskog veća Željko Ožegović.

Ožegović  je uputio molbu građanima da poštuju nova pravila kako bi se izbegle gužve i zadržavanja.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Aleksandra Radović
Aleksandra Radović u Centru “Sava”

  Poznata pevačica Aleksandra Radović zakazala koncert u Beogradu za 20. oktobar. Pevačica sa, po mišljenju mnogih, sa najraskošnijim glasom...

Close