Dva novogodišnja koncerta RTS-a

Kultura, Muzika, Zabava — By on January 12, 2013 3:05 pm

 

Zbog velikog interesovanja, Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije sa specijalnim gostima održaće dva koncerta.

Hor i Simfonijski orkestar Radio-televizije Srbije sa specijalnim gostima održaće tradicionalni Beogradski novogodišnji koncert u ponedeljak, 14. januara, u Kolarčevoj zadužbini i reprizu ovog koncerta već naredne večeri zbog interesovanja publike.

Na programu oba koncerta su popularna dela Đuzepea Verdija, Petra Iljiča Čajkovskog, Žorža Bizea, Aleksandra Borodina i savremenog srpskog kompozitora Aleksandra Simića.

Dirigovaće šef dirigent i umetnički direktor Simfonijskog orkestra RTS-a Bojan Suđić.

Koncert oba dana počinje u 20 časova, a direktan prenos na Drugom programu RTS-a i na RTS Digital biće u ponedeljak, 14. januara.

Kao specijalni gosti novogodišnjeg koncerta nastupiće Brankica Vasić Vasilisa i mladi violinista iz Italije Teofil Milenković(13), mlađi brat slavnog Stefana Milenkovića, koji će u utorak, 15.januara, održati svoj šesti solistički Novogodišnji koncert u Skupštini grada.

Violinista iz poznate muzičke porodice Milenković, Teofil prvi put će nastupiti u najakustičnijoj srpskoj koncertnoj dvorani Kolarcu i kao solista sa renomiranim orkestrom RTS sa kojim su u više od sedam decenija dugoj istoriji zabeleženi nastupi sa svim značajnijim domaćim muzičarima, od Ive Pogorelića, Jovana Koludžije, Aleksandra Madžara, Aleksandra Serdara i Stefana Milenkovića.

Sa ovim orkestrom kao solisti nastupali su i najbolji svetski muzičari, izvođačka elita kao što su Henrik Šering, Andre Navara, Igor Ojstrah, Aldo Čikolini, Najdžel Kenedi, Monserat Kabalje, Hose Kareras.

Pored mladog talentovanog violiniste Teofila Milenkovića koji je počeo da svira sa četiri godine, specijalni gost Hora i Simfonijskog orkestra RTS-a biće i vokalna umetnica dugogodišnje karijere Vasilisa, dobro poznato ime među ljubiteljima filmske muzike u Evropi i Srbiji koja je takođe rano počela da peva, sa tri godine, u rodnoj Prištini.

Vasilisa je skrenula pažnju javnosti numerama Gorana Bregovića u filmovima Emira Kusturice “Arizona drim” i “Kraljica Margo”, pesma “Dreams”, iz filma “Arizona drim”, tri godine se nalazila pri vrhu slušanosti francuskih radio stanica, koje emituju filmsku muziku.

Popularna etno pevačica objavila je samostalni album pod nazivom “Amanet” sa izvornim narodnim pesmama sa Kosova i Metohije, kao i Makedonije, u savremenim aranžmanima.

(Tanjug)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Britni Spirs i Džejson Trevik
Britni Spirs raskinula veridbu

  Pevačica Britni Spirs saopštila je da je raskinula trogodišnju vezu sa bivšim menadžerom Džejsonom Trevikom.  Britni Spirs (31) i...

Close