Vanesa Mej u Beogradskoj areni

Aktuelno, Muzika, Najsvežije vesti, Zabava — By on February 12, 2011 5:42 pm
Vanesa Mej

Vanesa Mej

Atraktivna violinistkinja, nekadašnje čudo od deteta, nastupiće prvi put u Beogradu 27. februara.

Vanesa Mej (32) je muzičke granice pomerila sa 16 godina, objavljivanjem svog prvog pop albuma “Violin player” koji je objedinio klasiku, džez, pop i tehno zvuk.

Rođena u Singapuru, odrasla u Londonu, Vanesa je prvi koncert imala već sa devet godina, a godinu dana kasnije nastupala je sa simfonijskim orkestrom.

Ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte Betovena i Čajkovskog, sarađivala sa Dženet Džekson, nastupala na Eurosongu.

Talentom i harizmom očarala je publiku i izdvojila se od tipičnih “klasičnih” izvođača. Pre četiri godine, ušla je na listu najbogatijih mladih muzičara sa više od 32 miliona funti zarade i deset miliona prodatih primeraka albuma.

Nedavno je izdala “Best of Vanessa Mae” kolekciju, koja uključuje i neobjavljenu pesmu “Art of war”, ali i prikazuje Vanesine glasovne mogućnosti.

Na svojim nastupima svira na dva tipa violina – klasičnom modelu “Gvadanjini” iz 1761. godine i električnom “Zeta Jazz”.

Guadagnini violinu čija se vrednost procenjuje na 150 hiljada funti, dobila je na poklon od roditelja. Ukradena joj je 1995. godine, ali srećom, vraćena posle dva meseca. Često kupuje violine i kasnije ih prodaje dajući novac u humanitarne svrhe.

Ulaznice su u prodaji, po cenama od 3.100, 3.500, 3.900 i 4.500 dinara na blagajni Arene, ŠC “Ušće”, Domu omladine, knjižari “Delfi SKC”, kao i preko sajtova Eventim, Gigstix, Tickets i sajta Arene.

Dođite i vi, verujemo da će atmosfera na Vanesinom nastupu biti za pamćenje.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Muzičko veče za zaljubljene uz Ninu Badrić

Ukoliko želite da se dobro provedete, kao i da iznenadite voljenu osobu za Dan zaljubljenih, onda se 14. februara uputite...

Close