Delegacija MMF-a u Srbiji

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on September 10, 2012 12:23 pm

 

Misija MMF-a boravi u Srbiji da bi procenila najnovije makrokonomske izglede zemlje. Delegacija te finansijske institucije razgovarala je sa predstavnicima Narodne banke.

Glavni zadatak delegacije Međunarodnog monetarnog fonda, koja u Srbiji boravi do 14. septembra, biće procena makroekonomske situacije u zemlji.

Misija MMF-a razgovarala je danas sa predstavnicima Narodne banke Srbije, a tokom posete razgovaraće i sa predstavnicima Ministarstva finansija i privrede kako bi se upoznali sa stanjem u javnim finansijama zemlje, potvrđeno je Tanjugu u tim institucijama.

Stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Bogdan Lisovolik rekao je da će “misija, takođe, razgovarati o zabrinutosti MMF-a povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije koje su narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije”.

Kako je naveo Lisivolik, misija se “neće angažovati na pregovorima o aranžmanu”.

Iz Vlade očekuju da će zvaniča poseta delegacije MMF-a uslediti krajem godine, uoči planiranja budžeta za 2013. godinu, kada bi mogao da se postigne i sporazum o novom aranžmanu.

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Horoskop
Horoskop za septembar 2012. godine

  OVAN Delujete ambiciozno i stalo Vam je da ostavite dobar utisak na poslovne partnere. Novi događaji na poslovnoj sceni...

Close