U Srbiji sneg, otežan saobraćaj

Srbija i region, Vesti — By on February 13, 2010 2:38 pm

SnegAuto-moto savez Srbije saopštio je da u većem delu Srbije pada sneg, tako da se saobraćaj odvija otežano i vidljivost je loša.

Kako javlja B92, u nižim predelima na kolovozima ima snega od 5 do 10 centimetara, dok u planinskim predelima, preko planinskih prevoja i na putevima drugog i trećeg prioriteta ima snega na kolovozu od 10 do 30 centimetara. Dodatna opreznost i znatno sporija vožnja neophodni su na kritičnim deonicama, poput mostova, nadvožnjaka i preko planinskih prevoja. Vidljivost je smanjena zbog ovakvih vremenskih prilika i saobraćaj se jako otežano obavlja na gotovo svim putnim pravcima u Srbiji. Ekipe putarskih službi intervenišu i posipaju so, i uz velike napore, važniji putni pravci su prohodni.

Ne preporučuje se kretanje na put bez preke potrebe. Ali ako to činite, obavezna je i neophoda zimska oprema.

Sneg koji cele noći pada usporio je saobraćaj na aerodromu “Nikola Tesla”, pa je tako aerodrom zatvoren za sletanje, a poletanje se obavlja usporeno, sa zakašnjenjem po nekoliko sati.

Poslednji avion je na beogradski aerodrom sleteo 12 minuta posle ponoći iz Beča, a otkazani su dolasci iz Podgorice, Minhena, Pariza, Ciriha, Beča, Frankfurta i Istanbula. Prema podacima objavljenim na sajtu Aerodroma, otkazani su popodnevni odlasci za Beč, Istanbul, Frankfurt, Cirih i prepodnevni za Podgoricu.

Direktor “Jat Airways” Srđan Radovanović izjavio da su oko podneva ponovo uspostavljeni letovi sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Radovanović je za Studio B kazao da će svi putnici biti prevezeni, ali sa zakašnjenjem. On je naveo da će putnicima koji su zbog kašnjenja izgubili vezani let Jat Airways omogućiti tranzit i boravak u Beogradu.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ideje i pokloni za Dan zaljubljenih

Da li ste već isplanirali gde ćete ići i šta ćete raditi za Dan zaljubljenih? Teško vam je da pronađete...

Close