U Atini novi protesti zbog mera štednje

Vesti — By on November 25, 2010 7:08 pm

Grčka zastavaNekoliko stotina ljudi prošlo je centrom Atine, u znak protesta zbog vladinih mera štednje donetih u cilju izvlačenja Grčke iz jedne od najvećih dužničkih kriza u kojoj se ta država našla u proteklih nekoliko decenija.

Demonstranti su prošetali do ministarstva finansija noseći plakate sa natpisima “Dosta otpuštanja. Otpišite dug” i “Ovo je dovoljno, više ne možemo da podnesemo”, prenela je agencija AP.

Protestnu šetnju su organizovali sindikati koji zastupaju zaposlene u javnom i privatnom sektoru, koji takođe stoje iza organizacije tročasovnog prekida rada u grčkoj prestonici, koji je doveo do zastoja u javnom saobraćaju i radu nekih službi, poput poreske, dok je državna televizija u tom periodu prekinula emitovanje.

Grčki sindikati su za 15. decembar najavili generalni štrajk.

Današnja protestna šetnja privukla je, međutim, daleko manje učesnika nego protesti početkom godine, na kojima je učestvovalo nekoliko desetina hiljada ljudi, a koje su obeležili sukobi demonstranata i policije.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dino Merlin sledeće godine peva u Beogradu

Slavni bosanski pevači Dino Merlin i Halid Bešlić napokon će nastupiti u Srbiji! Kako piše "Press", menadžer Raka Marić kaže...

Close