Preminuo Stiv Džobs, osnivač kompanije ” Apple”

Aktuelno, Najsvežije vesti, Vesti — By on October 6, 2011 6:30 am
Stiv Džobs

Stiv Džobs

Kompanija “Apple” je na svom sajtu Apple.com objavila da je preminuo Stiv Džobs (56), vizionar koji je pre 35 godina u Kaliforniji osnovao malu IT firmu koja je do danas izrasla u najvredniju kompaniju sveta.

“Apple je izgubio vizionara i kreativnog genija, a svet je izgubio neverovatnog čoveka. Mi koji smo imali sreću da ga poznajemo i radimo s njim, u Stivu smo izgubili dragog prijatelja i mentora koji nas je inspirisao. Stiv za sobom ostavlja kompaniju koju je samo on mogao da podigne, a njegov duh će zauvek biti u temeljima kompanije”, saopštio je “Apple” na svom sajtu.

U dopisu medijima, “Apple” je saopštio da sa velikom žalošću objavljuje da je Stiv Džobs preminuo danas.

“Njegovi briljantnost, strast i energija su bili izvor bezbrojnih inovacija koje su obogatile i poboljšale živote svih nas. Svet je nemerljivo bolje mesto zahvaljujući Stivu. Njegove najveće ljubavi su bili supruga Loren i porodica. Naša srca su s njima i sa svima onima koje su dotakli Stivovi neverovatni talenti”, saopštio je “Apple”.

Džobs je umro samo dan pošto je u Kupertinu, u Kaliforniji, njegov naslednik na čelu “Apple”-a Tim Kuk predstavio najnoviju verziju superpopularnog smartfona “ajfon”, koji je ponajviše načinio “Apple” najvrednijom firmom na svetu, bogatijom čak i od vlade SAD.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

1 Komentar

Ostavite komentar


Read previous post:
Horoskop za oktobar 2011. godine

OVAN Poslovna dinamika nameće nove dileme u odnosu sa saradnicima, okolina Vam daje do znanja da ne odobrava uvek Vaše...

Close