LG glasom kontroliše sve kućne uređaje

Aktuelno, Kuća, Lifestyle — By on January 19, 2014 4:48 pm

 

Vlasnici LG smart uređaja proizvedenih u 2014. godini biće u mogućnost da upravljaju svim kompatibilnim kućnim uređajima zahvaljujući HomeChat servisu.

Kompanija “LG electronix” (LG) je u okviru ovogodišnjeg CES sajma potrošačke elektronike u Las Vegasu predstavila najnoviju generaciju smart tehnologija koje se oslanja na prednosti obrade prirodnih glasovnih komandi. Na taj način, korisnicima je omogućeno da komuniciraju, kontrolišu i nadgledaju svoje LG kućne uređaje putem popularnih mobilnih servisa, uključujući LINE i LG HomeChat aplikacije.

Zamišljena kao besplatna aplikacija za android, ajfon vindouz fon blekberi i nokia aša platforme, kao i Microsoft windos i Mac OS operativne sisteme, HomeChat i LIVE servisi korisnicima omogućavaju sveobuhvatno i jednostavno upravljanje uređajima za domaćinstvo uz pomoć računara i mobilnih uređaja.

Vlasnici LG smart uređaja proizvedenih u 2014. godini biće u mogućnost da upravljaju svim kompatibilnim kućnim uređajima zahvaljujući HomeChat servisu. Jednostavnim unosom teksta “Idem na odmor”, ovaj napredni servis će automatski postaviti pitanje: “Da li bi trebalo da prebacim sve uređaje u režim odmora?” Ukoliko korisnik odgovori potvrdno, servis će uključiti režim uštede energije na frižideru, podesiti usisavanje kuće svakog dana od 9h, kao i automatski uključiti mašinu za pranje sudova dan pre vašeg povrataka. Zasad je servis programiran na engleskom i korejskom jeziku, a uskoro će biti dostupan i na više svetskih jezika.

Pored toga, zahvaljujući LINE servisu, članovi porodice mogu da okače svoje fotografije sa smart telefona na displej frižidera, dok će Smart Manager opcija olakšati način na koji se održava hrana u frižideru uz pomoć mobilnog uređaja. Zahvaljujući opciji Smart Manager Freshness Tracker, korisnicima je takođe omogućeno da proveravaju rok upotrebe namirnica u frižideru, kao i da dobiju informaciju o tome koje se jelo od njih može pripremiti.

Kada je u pitanju upravljanje uređajima u dnevnoj sobi, LG HOM-BOT SUARE robot-usisivač se takođe može podesiti uz pomoć HomeChat aplikacije tako da čisti u određeno vreme u skladu sa potrebama i ličnim preferencijama vlasnika.

Suvišan i servis

U slučaju da dođe do određenog problema sa uređajem, korisnici će moći jednostavno i brzo da reše problem zahvaljujući NFC Tagging and Smart Diagnosis opcijama, koje šifruju i kodiraju problem u zvučne signale i prenose ih servisu na analizu, što omogućava izbegavanje nepotrebnih poseta servisu i dodatne nesporazume.

(Večernje novosti)

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Kasarole sa šunkom i krompir pireom
Kasarole sa šunkom i krompir pireom

  Potrebno: 850 gr krompir pirea 450 gr grčkog jogurta 1 1/4 šolje mleka 2 šolje rendanog švajcarskog sira 120...

Close