Windows odlazi u istoriju?

Lifestyle — By on July 21, 2011 4:50 pm

WindowsMicrosoft je ove nedelje na konferenciji s partnerima (Worldwide Partner Conference) u kratkim crtama predstavio viziju jedinstvenog softverskog ekosistema za personalne računare, telefone, tablične računare, televizore i igračku konzolu Xbox.

Takođe, razmišljaju i da prestanu da koriste naziv Windows i da uvedu neko novo ime, piše na nekim internet stranicama.

To ne čudi s obzirom na ti da u istoriji Windowsa postoji puno neuspeha. Windows je nesumnjivo najbolji operativni sistem kada se radi o podršci za igre, ali nema bazu pasioniranih korisnika kao što to imaju Mac OSX ili Linux, na primer.

Takođe, nedavne studije su pokazale da se njegov udeo na tržištu polako smanjuje u korist Macintosh računara, pametnih telefona i tabličnih računara, piše e-Balkan.

Najpametnije bi bilo, piše e-Balkan, da kompanija uskoro predstavi novi operativni sistem i napravi nešto što ljudi žele, umjesto jednog višestranog operativnog sistema koji bi trebalo da zadovoljava potrebe većine potrošača.

Naziv Windows pojavio se 1983. godine i izveden je od vizuelnih računarskih polja (prozora) na kojima se ovaj operativni sistem zasniva.

Vizuelno računarstvo ne predstavlja veliku atrakciju u današnjem svietu. Zadržavanje naziva na osnovu jedne arhaične karakteristike samo sprečava Microsoft da krene dalje.

Ako kompanija planira da ispolji svoju inovativnost time što će sjediniti Windows sa platformom Windows Phone i operativnim sistemom za konzolu Xbox, pravo je vreme da novi operativni sistem predstavi pod novim imenom.

Naravno, vest o tome da Microsoft odustaje od Windowsa je još uvek samo nagađanje.

“Ova robna marka je igrala veliku ulogu u postizanju uspeha kompanije i predstavlja osnovni proizvod“, kaže izvršni direktor kompanije Stiv Bolmer.

(Mondo)

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Anu Nikolić traži policija?

Kako piše "Alo!" pevačica Ana Nikolić će možda uskoro biti uhapšena, jer se ponovo nije pojavila na suđenju za vožnju...

Close