5 zabluda o koži

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on April 22, 2010 8:32 pm

KožaČesto nam razni proizvođači kozmetike serviraju pogrešne i zastrašujuće podatke u svojim reklamama i oglasima. Naravno, nije sve istinito i o svemu treba dva puta razmisliti pre nego što to prihvatimo kao nepobitnu činjenicu.

Evo nekoliko zabluda o koži.

1. Solarijum nije štetan u umerenim količinama

Kakvo god izlaganje UVA i UVB zracima je štetno i uzrokuje 90% simptoma preranog starenja kože. Oba zračenja mogu uzrokovati oštećenja kože, bore, smanjen imunitet na infekcije, starenje i rak kože.

Dakle, koliko god bili umereni, utičete na svoju kožu, zato oprezno!

2. Akne su posledica loše ishrane

Akne su uzrokovane prekomernom proizvodnjom sebuma (ulja) koje uzrokuje začepljenje pora. Lučenje sebuma regulišu isključivo hormoni, a ne hrana koju jedemo, tu u vodu pada mit o vezi lošeg tena i čokolade, čipsa i fast-food-a ( što, naravno ne znači da ne trebate jesti zdravo).

3. Najbolji su samo “prirodni” proizvodi za negu kože

Pitanje je, šta tačno znači prirodno? Nažalost, ovaj pojam kozmetičke kuće često koriste, on obično osigurava i dobru prodaju i na njega volimo nasesti. Ne postoji 100% prirodan proizvod. Ako je neka krema biljnog porekla, nije nužno prirodna. Svi kozmetički proizvodi dobijaju se prerađivanjem  u laboratorijima,  u svakom se nalaze sintetički sastojci.

4. Hidratacija usporava pojavu bora

Bore uzrokuju mnogi faktori, koji se povećavaju sa starenjem kože. Iako naborana koža izgleda bolje kada je namazana kremom i dobija određenu količinu vlage, ne postoje dokazi kako hidratacija kože ima uticaja na bore. Efekt, koji se postiže je samo površinski, dakle nema dugotrajnog uticaja na dubinsku pojavu bora.

5. Skupi proizvodi bolji su od jeftinih

Cena nekog proizvoda apsolutno nije merilo kvaliteta! Ali, dobro, ovo baš i nije neko veliko okriće, međutim ima ljudi koji stvarno veruju da je tako. Mnoge kozmetičke kuće u svoje proizvode stavljaju razne skupe sastojke (zlatne čestice, kavijar, i sl…) kako bi na taj način dobili na ekskluzivnosti i privukli kupce. To ne garanuje nužno i bolju efektivnost.

Zato zapamtite, za kvalitet nije bitna cena sa puno poznatih ličnosti, sve je to samo pitanje prestiža i dobre reklame.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dnevna soba, primer 2

Ako volite veliki prostor i moderni stil, evo pravog predloga za vas. Predstavljamo vam primer 2 za uređenje dnevne sobe....

Close