Kreme za potamnjivanje ne štete koži

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on July 13, 2012 7:30 pm

 

Kreme za samopotamnjivanje deluju brzo, ali se brzo i skidaju. Ne predstavljaju pripremnu podlogu za sunčanje i nisu štetne, jer je glavna supstanca DHA bezopasna, tako da svi mogu da ih koriste.

Zbog straha od ultravioletnog zračenja mnogi pribegavaju kremama za potamnjivanje kože koje sadrže dihidroksiaceton (DHA), supstancu proizvedena u laboratoriji koju stvara i naš organizam kada se izlaže suncu.

Da bi se postigao željeni efekat, a boja bila ujednačena, krema mora da se nanosi pažljivo i ravnomerno.

Deluje brzo, ali se brzo i skida, što se smatra velikom manom. Ne predstavljaju pripremnu podlogu za sunčanje i nisu štetne, jer je glavna supstanca DHA bezopasna, tako da svi mogu da ih koriste, pišu “Novosti”.

Nanose se isključivo na vlažnu kožu, najbolji efekat se postiže posle tuširanja, kada se prethodno nanese mleko za telo i nakon najmanje 60 minuta krema za samopotamnjivanje.

Ovo je važno jer ovakvi preparati suše kožu. Ako se pravilno nanese, može da traje tri do četiri dana, a ukoliko se nanosi u kozmetičkom salonu uz adekvatan tretman, od 10 do 15.

Da bi se dobila željena nijansa, prvo se stavlja svakog drugog dana, a zatim postepeno proređuje.

Osim krema, za potamnjivanje kože koristi se i sprej koji je takođe bezbedan.

Bez obzira na to da li koristite, kremu ili sprej, ne oblačite gardrobu dok se sredstvo za potamljivanje kože skroz ne osuši.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
ajkula
Devojka umesto ribe upecala ajkulu! (video)

  Otac Sare Brejm nije ni slutio da će svojom kamerom zabeležiti trenutak kada je njegova ćerka iz vode izvukla...

Close