Nega kože posle sunčanja

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on July 22, 2011 5:02 pm

Preterano izlaganje suncu može dugotrajno oštetiti kožu, ubrzati njeno starenje, pa čak i biti jedan od uzročnika raka.

Svi jako dobro znamo kako zaštiti kožu od sunca i zašto je to potrebno redovno raditi, ali ne zna se mnogo o nezi kože nakon sunčanja.

Većina misli da se krema nakon sunčanja nanosi samo ako ste se predugo izlagali suncu, a vaša koža je zbog toga pocrvenela, iako bi se nakon svakog izlaganja suncu na kožu trebao naneti losion bez obzira da li ste izgoreli.

Tuširanje i hidratacija kože

Nakon što ste koristili sloj nakon sloja kreme za sunčanje i plivali u morskoj vodi, trebali biste oprati telo i ukloniti nečistoće s kože. Prilikom tuširanja nemojte koristiti sapune koji isušuju kožu, već izaberite prirodni hidratantni sapun ili gel za tuširanje.

Odmah nakon sušenja nanesite na telo losion nakon sunčanja. So i sunce mogu jako isušiti vašu kožu, tako da ćete je morati ponovno navlažiti. Ako naneste losion odmah nakon što ste se osušili, koža će zadržati deo vlage od tuširanja.

Kakav mora biti losion posle sunčanja?

Krema ili losion posle sunčanja mora umiriti i ohladiti kožu, i vratiti joj vlažnost. Takođe bi trebao biti pun nutrijenata koje epidermis može apsorbovati, trebao bi pomoći koži da obnovi izlučivanje ulja u dermisu na koje dugotrajno izlaganje suncu štetno deluje.

Korišćenjem kvalitetnog losiona posle sunčanja primetićete razliku na vašoj koži u kratkom vremenu. Mnogi od proizvoda sadrže ulja koja sprečavaju isušivanje kože – pobrinite se da se radi o prirodnim uljima.

Stvarno je važno da izbegavate veštačke, sintetičke sastojke koji mogu biti štetni za vašu kožu, kao i za vaše zdravlje.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Umetnik na pesku

Američki umetnik Džim Denevan (50) jedan je od najoriginalnijih slikara na svetu - njegovo platno je plaža, a četkica "sve...

Close