Nega kože prema krvnim grupama

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on January 11, 2013 1:59 pm

 

Činjenica je da različitim krvim grupama odgovara različita ishrana, pa nije ni čudno da postoje veze sa kožom, njenim zdravljem i lepotom. Za lepotu kože u velikoj meri odgovorna je krvna grupa, koja određuje tip vaše kože, i način njene nege.

Krvna grupa A

Žene koje imaju krvnu grupu A imaju kožu s vrlo malim porama, koja je manje sklona znojenju i nema probleme s previše masnoće, što se odnosi i na toplije mesece u godini. Previše kozmetičkih preparata može značiti preveliki stres kože i začepljivanje pora. U suštini, može se reći da osobe s krvnom grupom A imaju nešto hladniju kožu.

Za ovaj tip kože preporučuje se korišćenje maslinovog ulja, jer upravo ono ima vitamine koji će najbolje negovati kožu. S obzirom da osobe s krvnom grupom A imaju nešto nižu baznu temperaturu, to znači i stezanje kože, što može uzrokovati lagane bore, nabore i linije, ne samo po licu nego i po celom telu, zato se preporučuje nošenje nešto toplije odeće, da koža ne bi prebrzo ostarila.

 Krvna grupa B

Za razliku od vrlo “zahvalne” kože osoba koje u sebi nose krvnu grupu A, krvna grupa B je, može se slobodno reći, gotovo potpuna suprotnost. Naime, te osobe imaju vrlo osetljivu kožu, koja je sklona vrlo čestim promenama, zbog spoljašnjih i unutrašnjih uticaja.

S obzirom da je metabolizam osoba s krvnom grupom B nešto brži, postoji mogućnost lakšeg mašćenja kože, pa se zbog toga preporučuju sredstva za čišćenje koža koja su blago kisela.

Izbjegavajte sapune s mirisima! Piling lica definitivno se preporučuje, ali neka bude blag. Kada radite piling vrata učinite to s pokretima gore dole, jer ćete time podstaći prirodni tonus kože.

Krvna grupa AB

Koža osoba s krvnom grupom AB ima vrlo veliku sposobnost prilagođavanja različitim uslovima, i vrlo dobro se prilagođava pojačanom sunčevom zračenju. Negativna strana ove vrste kože je da nešto ranije može pokazati znakove zrelosti i starenja.

Kada je reč o nezi kože, treba staviti naglasak na prirodnu kozmetiku, uključujući domaće preparate. Prvenstveno, izbegavajte umivanje u tvrdoj vodi i nabavite dobar sprej za lice s mineralnom vodom.

Osobe s AB krvnom grupom često imaju probleme s perifernom cirkulacijom, pa postoji mogućnost bledila lica, što možete s pravom šminkom pretvoriti u svoju korist.

 Krvna grupa 0

Za kožu osoba koje nose u sebi krvnu grupu 0, najvažniji je dobar san svaku noć, bar osam sati. Ako to uspete, sigurno nećete imati toliko problema s kožom, kao što je to možda sad slučaj, zbog proširenih pora, pojačanog mašćenja, odnosno isušivanja.

Potrebno je izbegavati sredstva za čišćenje lica na bazi pene, jer ona previše isušuje kožu, što će uzrokovati prekomerno mašćenje i probleme s kožom. Umesto toga koristite blage kreme ili gelove za čišćenje.

Koristite kreme i druge kozmetičke preparate koje u sebi imaju zaštitni SPF faktor, jer koža ima vrlo loše mogućnosti zaštite protiv UV traka. Leti ne izlazite iz kuće bez faktora 20, a zimi bez faktora 10.

(S media)

 

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Destiny's Child
“Destiny’s Child” ponovo na okupu

  Grupa "Destiny’s Child" ponovo se okupila kako bi radila na novoj numeri "Nuclear". Članice R’n’B grupe saopštile su juče...

Close