Kakve su mogućnosti turizma u Srbiji?

Lifestyle, Putovanja — By on May 28, 2012 6:03 pm

 

Glavna tema ovogodišnje međunarodne “Brend konferencije”, 29. maja u beogradskom “Sava centru”, biće turistički proizvod.

Cilj konferencije je da budu sagledani stanje i mogućnosti turizma kao bitne privredne grane Srbije i regiona, pokretanje novih tržišnih inicijativa, direktnih investicija i pronalaženje novih tržišta.

Organizatori podsećaju da je turizam dinamična privredna delatnost, izložena neprestanim i snažnim promenama, a predstavlja jedan od ključnih faktora razvoja, kako pojedinih zemalja, tako i čitavih regija koje postaju poznate turistička odredišta.

Kreiranje modernih tržišnih strategija u stvaranju turističkog proizvoda doprinosi i povećanju broja investicija, a zemlje u regionu poseduju veliki turistički potencijal kroz dobro pozicionirane i prepoznatljive destinacije i mnoštvo atraktivnih a još neistraženih.

Beograd

Beograd

Na konferenciji će biti razmatrana mogućnost umrežavanja privrednih, turističkih, javnih i privatnih kompanija, instituta, državnih iobrazovnih institucija, organizacija, medija, turističkih centara, turističkih i ugostiteljskih objekata, radi stvaranja jedinstvenog turističkog proizvoda regiona.

Na panelima će biti predstavljeni dobri primeri iz prakse u okviru regionalne turističke ponude, elitnog turizma, gradskog, zdravstvenog i velnes turizma, eko i etno, kao i elektronskog turizma.

Konferenciji će prisustvovati predstavnici resornih državnih institucija, turističkih organizacija iz zemalja regiona, predstavnici najznačajnijih svetskih turističkih asocijacija i organizacija, svetski stručnjaka iz oblasti brendiranja i pozicioniranja destinacija, kao i učešće renomiranih elitnih hotela iz regiona, itd.

Pokrovitelji konferencije su Ministartvo ekonomije i regionalnog razvoja, Privredna komora Srbije i Turistička organizacija Srbije.

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić u četvrtak polaže zakletvu

  Novoizabrani predsednik Srbije Tomislav Nikolić položiće u četvrtak 31. maja zakletvu, čime će početi svoj petogodišnji mandat. Nikolić je...

Close