Gradovi u kojima ćete se najlakše izgubiti

Aktuelno, Putovanja — By on May 21, 2014 6:06 pm

 

Venecija

Venecija

Trendovi u turizmu nam govore da ćemo duh jednog grada najbolje iskusiti ako zanemarimo vodiče i prepustimo se lokalnoj vrevi. Za ove gradove to pravilo ipak ne važi.

Ovih sedam gradova odlikuje zamršen raspored ulica u kojima bi se izgubili i najiskusniji putnici, piše news.com.au.

Boston

Raspored ulica u ovom gradu odiše pravim izvornim američkim duhom, što ga pak čini šarmantnim i savršenim za lutanja. Većina zavojitih gradskih ulica nema određeni raspored i pravila, što deluje poprilično zbunjujuće, kako za pešake tako i za vozače.

Venecija

Kanali, mostovi, uske krivudave uličice, slepe ulice… Venecija je broj jedan među gradovima u kojima možete zalutati u roku od nekoliko minuta. Odlutajte od turističkih područja, uživajte u lepoti i pustite neka vas ulice nalik lavirintima povedu i možda otkrijete zanimljivosti za koje niste ni znali da postoje.

Tokio

Ovaj grad može biti poprilično zbunjujući. Grad odiše brzim tempom, treperavim svetlima i upečatljivim prizorima, a upravo vas to može navesti da skrenete s predviđenog puta. No, to uopšte nije loše, imaćete priliku da otkrijete netipičnu stranu Tokija. Japanski način adresiranja je takođe jedinstven i teško ćete se na njega naviknuti, pa se vrlo lako može desiti da se izgubite čak i ako znate kuda idete.

Marakeš

Marakeš

Marakeš

Ovaj grad je zbijeni lavirint starih ulica, glasnih i prenatrpanih tržnica. Miris neobičnih začina, krotitelj zmija i specifična arhitektura lako vas može zavesti i odvući u nepoznat deo grada

Amsterdam

Amsterdam je poput Venecije, sa kanalima uklopljenima u strukturu grada, može biti poprilično zbunjujući. Šetajući ili vozeći bicikl duž kanala bez određene destinacije na umu je savršen način za otkrivanje skrivenih kutaka ovoga grada.

Vašington

Premda izgled ovog grada podseća na mrežu, začudo, u njemu je itekako teško snaći se. Ulice mogu biti označene brojevima, slovima ili imenima država, a seku se na najbizarnije načine. Kružni tokovi poprilično otežavaju kretanje vozača i biciklista, a pešaci mogu biti zbunjeni nazivima ulica.

Sajgon

Nazvan još i Ho Či Min, prava je zagonetka od grada. Ovaj grad je brz, jedinstven i prepun skrivenih čuda. Grad je poznat po svojim brojnim uličicama, a upravo to može navesti turiste da lutaju okolo.

(Mondo)

 

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dino Merlin
Dino Merlin poslao šleper vode za Srbiju

  Sarajevski pevač Dino Merlin poslao je sinoć šleper vode u Beograd za ugrožene u svratištima. Poznati pevač nije želeo...

Close