Šerlok Holms istražuje nestanak ćerke Alberta Ajnštajna

Aktuelno, Kultura, Zabava — By on December 26, 2013 12:32 pm

 

Nova avantura Šerloka Holmsa pojaviće se u januaru 2014. godine i baviće se misterijom nestanka ćerke Alberta Ajnštajna u Srbiji, objavio je danas portal In Serbia.

Simondsov roman zove se “Šerlok Holms i misterija Ajnštajnove kćeri”, a znameniti privatni detektiv i njegov pomoćnik Votson u njemu će istraživati kako je mala Liserl 1903. godine nestala, i zašto se njeno ime više nigde ne pominje posle te godine.

Roman je zasnovan na otkriću iz 1986. godine da su naučnik Albert Ajnštajn i njegova supruga Milena Marić imali još jedno dete, koje se rodilo u Novom Sadu 1902, to jest godinu dana pre no što su se njegovi roditelji venčali.

Liserl Ajnštajn je spominjana u nekoliko pisama koje su razmenili Ajnštajn i Mileva. Pretpostavlja se da je umrla od šarlaha, a većina istraživača smatra da je rođena sa ozbiljnim mentalnim poremaćajem.

Tim Simonds u svojoj fikciji navodi da su “zvaničnici, sveštenici, monasi, prijatelji i srodnici dali sve od sebe da pronađu i unište svaki dokument u kojem se spominje Liserl, a pitanje je zašto”.

Šelok Holms i Votson nastoje da nađu odgovor na to pitanje, a čuveni detektiv ima svoju teoriju.

Šerloka Holmsa izmislio je Artur Konan Dojl (1850-1930) i mnogi pisci su posle njegove smrti pisali nove krimi priče sa ovim detektivom.

Tim Simonds je prethodno napisao dva romana s Holmsom, “Sherlock Holmes and The Dead Boer at Scotney Castle” i “Sherlock Holmes and The Case of the Bulgarian Codex”.

(Novi magazin)

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
slani rolat sa pršutom
Slani rolat sa pršutom

  Potrebno: Za koru: 3 jajeta 1 kašičica soli 4 kašike brašna 1 prašak za pecivo 1 kiselo mleko Za...

Close