Bar u Oksfordu dobio ime po Beograđaninu

Aktuelno, Najsvežije vesti, Vesti — By on November 21, 2011 2:51 pm
Miloš Damjanović u baru

Miloš Damjanović u baru

Nakon skoro 20 godina školovanja u Engleskoj, Beograđanin Miloš Damjanović, koji sa 28 godina već ima doktorsko zvanje, vratio se u rodni grad, ali je u ostrvskoj zemlji ostavio upečatljiv trag.

Naime, po njemu je dobio ime i jedan bar koji je nakon njegovog odlaska preimenovan u “Milos’s Balkan bar” i prvi je bar u Oksfordu koji nosi ime po jednom strancu – Srbinu, pišu besplatne novine “24 sata”.

On je u Oksfordu ostao upamćen i kao “najbolji menadžer” univerzitetskog bara na čijem čelu je bio šest godina. Studenti u Engleskoj smatrali su da bar neće biti isti bez njega i odlučili da u njegovu čast staro ime “Lejt bar” zvanično promene u “Milos’s Balkan bar”.

Iako sa doktoratom u džepu, Miloš nakon povratka u Beograd i dalje traži posao, ali, kako kaže, u Srbiju se vratio jer se uželeo života u domovini.

“Imajući u vidu moje obrazovanje i iskustvo, mislim da bih od najveće koristi svojoj zemlji mogao da budem u spoljnoj politici ili diplomatiji”, nada se Miloš da će neko prepoznati njegov potencijal.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Zablude koje vladaju o ljudskom mozgu

Nauka i medicina sve više napreduju, ali uprkos tome ljudski mozak i dalje predstavlja neverovatnu misteriju o kojoj vladaju brojni...

Close