New York City here we come!

Aktuelno, Lifestyle, Putovanja — By on January 26, 2010 9:38 pm

New York, New York…Ova svetska metropola pri samoj pomisli mami uzdahe! Stvari se dešavaju istovremeno i ubrzano, puno je trendova i Njujork je uvek šik. Tatypolitan vam otkriva 10 hot mesta koja morate posetiti ako vas put nanese u ” Veliku jabuku” i sami se uverite zašto ova metropola nosi epitet “grada koji nikada ne spava”.

Njujork

Njujork

Grad je prepun tokom dana ako se zaputite u Upper East Side u Istočnoj 65. ulici, 80 ili 66 Park aveniji, gde žive Keri i kompanija. Svakog jutra, Njujorčani sa stilom, pre odlaska na svoj posao kupe kafu za poneti.

Prevoz od jednog do drugog odredišta-možete i pogoditi, samo dignete ruku, uzviknete “taxi” i prepustite se vožnji u žutom taksiju za samo nekoliko dolara.

Prepoznatljiv žuti taksi u Njujorku

Prepoznatljiv žuti taksi u Njujorku

Obavezna razgledanja i ono što morate videti jeste brodom obići čuvenu statuu Slobode, posle Staten Islanda, a onda otići do Bruklin mosta. Pogled na horizont s Menhetna je očaravajući i sigurno će vas oduševiti.

Statua Slobode

Statua Slobode

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge

Za obilazak po 5. aveniji se naoružajte kondicijom i budite spremni za činjenicu da će vam biti potrebno mnogo vremena. Poznati brendovi, poput Gučija i Prade se nalaze baš ovde.

5. avenija u Njujorku

5. avenija u Njujorku

Neobične izložbe u 70. ulici, u Metropolitan muzeju u 82. ulici i u Muzeju moderne umetnosti između 5. i 6. avenije.

Muzej Metropolitan

Muzej Metropolitan

Bavljenje sportom i održavanje figure možete sprovesti u delo trčanjem Central parkom ili u nekom obližnjem fitnes centru.

Central Park

Central Park

Ako želite da odabere mesto za večeru verovatno je najbolje mesto u Waverly Inn, West Village, u 16. Bank ulici. Ovo je jedan glamurozan lokal, sa kožnim stolicama, malim lampama i lepim slikama kao iz snova. Nije nimalo čudno da holivudske zvezde poput Liv Tajler i Kejt Hadson vole ovde da večeraju.

Ako želite da izađete i provedete veče u klubu podvucite crvenom olovkom subotu veče, jer je vreme za žurku! Ulaznice se i dalje naplaćuju, ali mesta nisu rezervisana i to garantuje gužvu. Osećaj za ritam dolazi posle prvog pića, a vi samo ponesite dobro raspoloženje! Prošetajte Meatpacking Distriktom: svratite na koktel za zagrevanje u “Pastis”, a onda lagano prošetajte krajem. Da znate drage moje dame crne večernje haljinice i visoke štikle su instant propusnica u dugim redovima ispred klubova: “Cielo”, “Plunge”, “Kiss and Fly”…U svakom slučaju za bilo koji da se odlučite, provod je zagarantovan.

Nemojte propustiti da posetite Broadway. Ako vam se ukaže prilika obavezno pogledajte neku od predstava.

Broadway

Broadway

Posetite i poznate delove grada i ulice kao što su Soho, zatim ulicu Wall Street, i znamenitosti poput Rockefeller centra, Grand Central Station, bacite pogled na Empire State Building i Chrysler Building. Nezaobilazni je i Times Square.

Times Square

Times Square

Chrysler oblakoder

Chrysler oblakoder

Rockefeller Center

Rockefeller Center

Verujemo da će vam svaka poseta Velikoj jabuci ostati upamćena po nezaboravnim utiscima, dobrom šopingu, ludom provodu i da ćete vrlo brzo shvatiti zašto svako ko oseti Njujork na pravi način ima želju da se opet vrati, i zašto je ovo grad za kojim uzdišu čak i holivudske zvezde!

Taty

Manhattan noću

Manhattan noću

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Knjiga ” Sporna tačka”

U svojoj pedeset sedmoj godini Džordž odlučuje da se prepusti lagodnom penzionerskom životu, izgradnji ateljea u dvorištu, čitanju istorijskih romana,...

Close