Usvojite… telefonsku govornicu!

Zabava — By on April 27, 2010 6:00 pm

GovornicaUkoliko želite da posedujete pravu britansku telefonsku govornicu, to više nije problem – možete da je usvojite!

Deo turističke i istorijske nacionalne baštine – crvene telefonske kabine, predstavljaju zajedno sa Big Benom i dvospratnim autobusima jedan od prepoznatljivih simbola Velike Britanije.

Usled drastičnog pada njihove rentabilnosti zbog širenja mobilne telefonije, Britanci osmišljavaju nove načine njihove upotrebe ne bi li ih sačuvali.

S porastom broja vlasnika mobilnih telefona i sve ređim korišćenjem telefonskih kabina, “Britiš telekom” je postepeno iz njih uklonio telefonske aparate, ostavljajući ogoljene crvene konstrukcije u nadležnost lokalnih vlasti.

I dok su neke opštine svoje kabine bacile u staro gvožđe, druge su pak čvrsto rešene da ih sačuvaju. U jednom selu, nadomak Oksforda, stanovnici su sve učinili da zadrže svoju crvenu kabinu za koju kažu da im ulepšava okolinu.

Znajući koliko su im Britanci privrženi, “Britiš telekom” je pokrenuo program njihovog spasavanja pod nazivom “Usvoji kiosk” (Adopt a Kiosk) kojim se lokalne zajednice pozivaju da otkupe kabine za jednu funtu i udahnu im novi život, pretvarajući ih u male biblioteke ili umetničke galerije.

Tags: , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Rešite se štetočina iz vaše kuhinje

Nema nečeg iritantnijeg od sitnih štetočina u kuhinji kojih se nikako ne možete rešiti. Mravi na kuhinjskom podu, mušice oko...

Close