The Cranberries u Beogradu (video)

Muzika, Zabava — By on May 16, 2012 10:38 pm

 

U okviru povratničke svetske turneje slavni bend “The Cranberries” će 4. decembra održati koncert i u Beogradskoj areni.

Irski pop rok bend The Cranberries vratio se na svetsku muzičku scenu u februaru albumom “Roses” i velikom svetskom turnejom u okviru koje će po prvu put nastupiti i u Beogradu, saopštili su organizatori Arena Beograd i Music Star.

Kombinujući melodije gitarskog indie popa sa zvučnom teksturom kasnih osamdesetih uz dodavanje keltskog preliva, grupa The Cranberries je postala jedna od najuspešnijih bendova s početka devedesetih.

Predvođena pevačicom Dolores O’Riordan čiji je prodorno moćan glas glavno obeležje grupe, Cranberries izbija na vrh muzičke scene baladom “Linger” 1993. godine. Debi album “Everybody Else is Doing It, So Why Can’t We?” nastavlja međunarodni uspeh pesme “Linger”, a i naredni “No need to Argue” iz 1994. godine prodat je u više miliona kopija.

Bend The Cranberries je do sada prodao više od 15 miliona primeraka samo u Americi. Četiri albuma našli su se među top 20 na Billbordovoj listi najboljih 200 albuma svih vremena (“Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?”, “No Need to Argue”, “To the Faithful Departed” i “Bury the Hatchet”) kao i osam pesama među top 20 (“Linger”, “Dreams”, “Zombie”, “Ode to My Family”, “Ridiculous Thoughts”, “Salvation”, “Free to Decide” i “Promises”).

Pogledajte video za pesmu “Linger”:

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Politicka i ekonomska kriza u Grckoj
Novi izbori u Grčkoj 17. juna

  Grčka 17. juna ide na nove parlamentarne izbore jer nijedna stranka posle izbora 6. maja nije uspela da formira...

Close