Gadafi može da ostane u zemlji – uz uslove

Vesti — By on July 25, 2011 6:08 pm

Moamer al Gadafi

Moamer al Gadafi

Moamer al Gadafi i njegova porodica će moći da ostanu u zemlji, u sklopu političkog dogovora kojim je predviđeno da libijski lider podnese ostavku i uslove pod kojima bi bio nadziran.

“Gadafi može da ostane u Libiji, ali za tako nešto će postojati uslovi. Odlučićemo gde će ostati i ko će ga nadgledati. Isti uslovi primenjivaće se i na njegovu porodicu”, rekao je opozicioni lider Mustafa Abdel DŽalil za “Vol strit džornal”.

Time bi se okončali petomesečni sukobi u zemlji, saopštio je danas jedan od lidera pobunjenika.

Džalilova ponuda predstavlja značajan otklon u odnosu na ranije najave da Gadafi mora da napusti zemlju, preneo je Rojters.

Džalil je na taj način podržao najave italijanskih i francuskih zvaničnika od pre nekoliko dana, piše list.

Ministar spoljnih poslova Francuske Alen Žipe izjavio je u sredu da će Gadafi moći da ostane u Libiji ukoliko podnese ostavku.

Sjedinjene Američke Države i Italija saopštile su da Gadafi mora da podnese ostavku, ali da je njegova sudbina u rukama libijskog naroda, što je otvorilo i mogućnost da Gadafi ostane u Libiji.

“Rat će biti okončan na jedan od tri načina. Gadafi će se predati ili će napustiti Libiju ili će ga ubiti ili zarobiti neki od njegovih telohranitelja ili pobunjenički borci”, rekao je Džalil.

Tags: , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Porodila se Lorin Hil

Bivša pevačiva benda "Fugees" Lorin Hil postala je majka šesti put. Lorin Hil (36) je na svet donela dečaka, svoje...

Close