Vanredne mere od poplava u Srbiji

Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on June 5, 2010 2:48 pm

Poplave u SrbijiOvih dana suočavali smo se sa velikom količinom padavina.

U Beogradu, Dunav raste po jedan centimetar na sat i od nedelje, 6. juna, očekuje se uvođenje vanrednih mera za odbranu od poplava, izjavio je u petak šef pripreme i projektovanja JKP Beogradvode Slobodan Stojčić.

“Večeras očekujemo da šetalište kod Nebojšine kule bude pokriveno vodom. Tu je slaba tačka i branimo se da voda ne izlazi na ulicu do Bulevara vojvode Bojovića. Juče je objavljena redovna odbrana od poplava, a uveče u nedelju očekujemo po prognozama Hidrometeorološkog zavoda vanredne mere odbrane od poplava”, rekao je Stojčić agenciji Beta.

Izuzetno velike količine padavina na području Vojvodine uslovile su uvođenje redovnih i vanrednih mera odbrane od poplava, saopšteno je u petak u javnom vodoprivrednom preduzeću Vode Vojvodine.

Prema podacima koji su u Vode Vojvodine stigli iz Mađarske, vodostaj Dunava će u narednim danima naglo rasti, a 8. juna će kod Budimpešte prevazići kotu od 800 cm što može dovesti do ugrožavanja Vojvodine.

Rukovodilac odbrane od polava Mirko Galonja rekao je da se očekuje da će veliki poplavni talas doći do granica Vojvodine za šest dana i da će se vodostaj približiti maksimumu, ali da su preventivne mere protiv poplava već preduzete.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Penzioneri osvajaju Facebook!

Srbija je početkom maja imala 2.029.260 otvorenih naloga na Facebook-u, po čemu zauzima prvo mesto u regionu, a 17. u...

Close