U Srbiji 7.120.666 stanovnika

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on November 15, 2011 1:31 pm

Popis stanovništvaDirektor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović izjavio je jutros da je popis pokazao da u Srbiji ima 7.120.666 stanovnika, što je 377.000 manje nego na prethodnom popisu 2002. godine.

“To su prvi rezultati koji će se delom promeniti kada dodjemo do konačnih rezultata, u skladu sa obradom i metodologijom koja se sprovodi”, kazao je Vukmirović za Radioteleviziju Srbije (RTS).

On je naveo da je osnovni razlog smanjenja stanovništva negativan prirodni priraštaj – zbog toga je skoro 300.000 stanovnika manje nego pre deset godina.

Zatim, broj popisanih stanovnika je manji i zbog bojkota popisa u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, kao i jer se deo stanovnika odselio u inostranstvo, rekao je Vukmirović i istakao da je rezultat “ipak očekivan”.

Prema njegovim rečima, za 10 odsto i više smanjilo se stanovništvo skoro 50 odsto opština Srbije, naročito na istoku, “počev od Banata pa naniže, u Kladovu i Majdanpeku”.

Vukmirović je rekao da će podaci o popisu biti sukcesivno objavljeni polovinom iduće godine, a u junu će biti poznati podaci o nacionalnom sastavu, veroispovesti i maternjem jeziku.

Tags: , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Nina Seničar zavodi u Americi

Italijanski mediji budno prate karijeru Nine Seničar, koja u Americi pokušava da ostvari san o glumačkoj karijeri. Međutim, kako su...

Close