Nišlije prekrstile Alberta i Milevu Ajnštajn

Aktuelno, Najsvežije vesti, Srbija i region, Vesti — By on October 19, 2011 5:38 pm

Pogrešan naziv ulice

Pogrešan naziv ulice

Gradske službe Niša prekrstile su jednog od najvećih umova u istoriji sveta, fizičara Alberta Ajnštajna i njegovu suprugu, matematičarku, Milevu Marić Ajnštajn.

Na tablama u dvema ulicama u naselju Stevan Sinđelić koje su postavljene pre nekoliko dana pogrešno su napisana njihova prezimena tako da ispada da se prezivaju Anštajn umesto Ajnštajn!

“Bilo mi je u prvom trenutku drago kada sam čuo po kom velikom naučniku će se zvati naša ulica, ali sam se razočarao kada sam video tablu sa nazivom u ulici pre nekoliko dana jer je imala grešku u prezimenu. I ulici koja je dobila ime po njegovoj supruzi, Milevi Marić Ajnštajn,  napravili su istu grešku. Ljudi prolaze naseljem gledaju, pa se zapitaju, da li je moguće”, kaže Boban Igić iz Ulice Alberta Anštajna.

Pogrešan naziv ulice

Pogrešan naziv ulice

Table su postavljene po nalogu Gradske uprave za komunalne delatnosti u kojoj nisu znali za ovu grešku, ali se pravdaju da su postupili po skupštinskoj odluci.

“Kada gradska Komisija za promene naziva donese predlog on se šalje na saglasnost Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a potom ga usvaja Skupština grada. U saglasnosti koju je izdalo Ministarstvo stoje nazivi Ulica Alberta Anštajna i Mileve Marić Anštajn pa je i Skupština grada usvojila takvu odluku. Čak i da primetimo grešku mi nemamo prava da je ispravljamo na svoju ruku”, kaže pomoćnik načelnika Uprave za komunalne dolatnosti Čedomir Stipsić i dodaje da se greška može ispraviti uz saglasnost Ministarstva za vršenje ispravke.

I, šta reći? Da nije smešno, verujemo da bi bilo tragično.

Tags: , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Danas nam je divan dan, divan dan…

Tatypolitan raste! Danas proslavaljamo 2. rođendan! Tatypolitan.com je počeo sa radom 18. oktobra 2009. godine, i nadamo se da je...

Close