Internacionalna razmena studenata “Jazz do it! 2013″ u Nišu

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on August 3, 2013 7:40 pm

 

Internacionalna razmena studenata “Jazz do it! 2013″ održaće se u organizaciji ISTEK-a i Naftne industrije Srbije – NIS, u okviru javnog konkursa “Zajednici zajedno”, o dodeli finansijskih sredstava za realizaciju projekata iz oblasti sporta, kulture, ekologije, nauke i projekata humanitarnog i socijalnog karaktera, koji je NIC a.d. Novi Sad raspisao u saradnji sa lokalnim zajednicama.

Razmena će se održati u periodu od 12.08.2013. do 19.08.2013. u Nišu. Cilj je podsticanje volonterskog angažmana studenata i pružanje prilike domaćim i stranim studenatima da u multikulturnoj atmosferi i na neformalan način steknu nova znanja i veštine.

Za vreme projekta studenti iz inostranstva biće upoznati sa bogatim nasleđem grada Niša, načinom života domaćih studenata i lokalnih građana, a takođe će i posetiti najveći džez festival u jugoistočnoj Evropi čime bi se Niš predstavio inostranim gostima i kao turističko-festivalska destinacija.

Tokom trajanja festivala “Nišvil”, gosti će učestvovati i na zvaničnim muzičko-kulturnim radionicama festivala koje drže najbolji svetski džez muzičari koji i nastupaju na ovom festivalu.

Udruženje studenata elektronike Evrope- Lokalni komitet Niš (ISTEK LK Niš) je neprofitna organizacija studenata elektronike Niša koja postoji kao deo mreže od preko 50 gradova Evrope. Osnovan je 2001. i jedan je od tri lokalna komiteta u Srbiji. Cilj ISTEK-a LK Niš je da kroz studentske razmene i radionice, koje se održavaju širom Evrope, domaće studente upozna sa različitim kulturama, radom u multikulturalnom društvu i da im pritom obezbedi određeni tip stručne edukacije.

ISTEK LK Niš je u obavezi da jednom godišnje organizuje ovakav događaj kako studenti iz Niša ne bi izgubili pravo na putovanja i razmene u drugim gradovima- članovima ISTEK-a širom Evrope.

 

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
tikvice
Tikvice – bogat izvor vitamina C

  Tikvice su jedna od najčešće korišćenih letnjih namirnica. Odlično se slažu s nizom ukusa i začina, poput bosiljka i...

Close