Na sajmu knjiga u Lajpcigu ” Srbija na vidiku”

Kultura, Najsvežije vesti, Srbija i region, Zabava — By on March 15, 2010 5:19 pm
Sajam knjiga u Lajpcigu

Sajam knjiga u Lajpcigu

Ministarstvo kulture najavilo je da će srpska književnost i izdavaštvo na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Lajpcigu, biti predstavljeni pod sloganom “Srbija na vidiku”.

Sajam knjiga u Lajpcigu biće održan od 18. do 21. marta. Kulturna strategija u domenu književnosti i izdavaštva, pored predstavljanja srpskih literarnih klasika i etabliranih savremenih autora, već poznatih evropskim čitaocima, podrazumeva i promociju nove srpske književnosti i mladih pisaca.

Gosti različitih programa na srpskom štandu u Lajpcigu ove godine biće upravo neki od pisaca čija su dela prevedena ili se prevode na nemački jezik. Među njima su Laslo Vegel, Vladimir Arsenijević, Laslo Blašković, Dragan Velikić, Vladislav Bajac, Radoslav Petković, Vladimir Kopicl, Vladimir Pištalo, Vida Ognjenović, Mirjana Novaković i drugi.

Nastup Srbije u Lajcpigu je dobro pripremljen i predstavlja prvo u nizu kontinuiranih predstavljanja srpske književnosti i kulture na nemačkom govornom području i na međunarodnoj sceni.

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Luksuzna jahta i ostrvo u jednom – WHY

Wally Hermes Yachts kompanija trenutno radi na zanimljivom projektu. Naime, oni prave luksuznu jahtu- WHY, koja je specifična po tome...

Close