Beba rođena sa zubom

Aktuelno, Najsvežije vesti, Vesti — By on April 24, 2010 12:10 pm

Iako je rođenje bebe sa zubima retkost, to nije nemoguća pojava. Ema Ernoić, beba iz Vuglovca kod Ivanca u Hrvatskoj, postala je pravo medicinsko čudo jer joj je nakon rođenja kao nedonoščetu u inkubatoru izrastao zub, piše “Jutarnji list”.

Varadžinski oralni hirurg dr Damir Roki, koji je neočekivano izrasli zub izvadio bez velikih poteškoća, kaže za “Jutarnji list” da mu je to prvi takav slučaj u 20-godišnjoj karijeri.

Beba sa zubom

“Nikad nisam doživeo ništa slično. Na dve do tri hiljade rođenih beba jednoj se može dogoditi nešto tako, ali na ovom području to dosad nije zabeleženo”, tumači dr Roki i dodaje kako je zadovoljan što je zahvat prošao bez problema.

Navodi da mu je vrlo drago što bebica Ema tokom hirurškog postupka nije ni zaplakala. Predmlečni zub kod deteta ove starosti izuzetno je retka pojava. Roko kaže kako zub imitira krunu mlečnog zuba i utisnut je u zubno meso. Ipak, uprkos retkosti slučaja, Ema nije mogla zadržati zub.

“Morali smo ga izvaditi jer je bio pomičan i postojala je opasnost od gušenja u slučaju da ispadne”, objašnjava.

Maja i Miro Ernoić, ponosni roditelji male Eme, bili su iznenađeni zubom koji je preko noći njihovu tek rođenu ćerkicu proslavio kao medicinsko čudo.

“Čitala sam da je moguće rođenje beba sa zubima, ali nikad nisam čula da se nešto tako dogodilo. Najmanje od svega sam očekivala da će Ema biti prva takva devojčica kod nas”, rekla je Maja Ernoić, koja napominje kako ju je bilo strah da joj se ćerka ne uguši zubom pa je srećna što je sve prošlo u redu.

Tags: , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Ženske cipele: Christian Louboutin cipele i sandale

Cipele dizajnera Christian Louboutin-a opevala je čak i Dženifer Lopez. Ove fantastične ženske cipele su priča za sebe. Christian Louboutin...

Close