Čuvali u jastuku bogatstvo u starim dinarima

Aktuelno, Srbija i region, Vesti — By on April 6, 2014 3:01 pm

 

Bračni par iz Turopolja šokirao porodicu, ali i celu Hrvatsku dajući svojoj deci milion i dvesta hiljada starih jugoslovenskih dinara (tadašnja protvrednost 93.000 nemačkih maraka).

Novac su, kako kažu, za crne dane čuvali u jastuku ne znajući da on danas više ne vredi, prenosi zagrebački “Večernji list”.

Slušajući svoju snaju i sina kako razgovaraju o crnim danima koji su došli jer ne primaju plate nekoliko meseci, a setvu bi trebalo obaviti na vreme, 90. godišnji Stjepan Ivičinec pozvao je svoju 85.godišnju suprugu Katu da mu donese njegov jastuk od kojeg se nisu godinama odvajali.

“Vidiš, došli su ti crni dani kojih smo se bojali i za koje smo šparali. Vidiš da je bilo dobro mene poslušati i šparati, a ne trošiti novce kako si ti htela”, govorio je Stjepan parajući svoj omiljeni jastuk.

Zaprepašćeni, i u neverici, ukućani su ostali bez daha gledajući kako deda i baka iz jastuka vade hrpu starih jugoslavenskih dinara.

“Kaj se čudite? Nekad se imalo i moglo šparati. Kaj to nije dovoljno? Ako treba još, budem ja rasparala i blazine. Nemojte se bojati, nećemo mi biti gladni. Imaćemo za setvu i za život”, uporan je bio bračni par Ivičinec ne shvaćajući čemu se čude njihovi ukućani.

 

Tags: , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Dragan i Gorica
Dragan Ilić u novom kvizu na “Prvoj”

  Popularni radijski voditelj Dragan Ilić od večeras vodi kviz "Toga se niko nije setio" na TV Prva. Pored novog...

Close