Ravna kosa

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on November 25, 2009 7:36 pm

KosaLokne dominiraju svetskom modnom scenom već dve sezone, ali ako su vam dosadile evo nekoliko jednostavnih trikova za ispravljanje kovrdža i talasa.

Nakon pranja, kosu umotajte u peškir i sačekajte da upije višak vode, a zatim nanesite preparat za ispravljanje vlasi.

Kosu malo prosušite fenom i podelite na šest delova. Ako imate šiške, isfenirajte prvo njih, a zatim pređite na potiljak. Pramen po pramen “izvlačite” od korena do krajeva uz pomoć što šire okrugle četke, vodeći računa da fen sve vreme bude usmeren niz dlaku.

Isti proces ponovite i na preostalim delovima, a pre nego što podlegnete iskušenju da prođete rukom kroz kosu, sačekajte da se ohladi.

Ukoliko idealanu frizuru ne možete da napravite samo uz pomoć četke i fena, možete pokušati i sa presom, ali onda odaberite kvalitetan model sa keramičkim pločama, da bi se kosa što manje oštetila.

Ipak, imajte u vidu da često feniranje isušuje dlaku, zbog čega krajevi postaju grubi i deluju neuredno, tako da bi serume za negu trebalo da nanosite pre svakog oblikovanja kose.

Tags: , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Guča postaje svetsko takmičenje

Jubilarni Sabor u Guči sledeće godine će ugostiti trubače iz 11 svetskih zemalja. Direktor Sabora Adam Tadić rekao je za...

Close