Kako da izaberete savršenu frizuru

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on September 14, 2010 7:10 pm

Ovalno lice frizuraBiranje “prave” frizure nije uvek lako. Da biste bili zadovoljni, morate mnogo toga uzeti u obzir, od oblika lica, do toga da li imate vremena za često feniranje.

Ako imate ovalno lice, možete se smatrati srećnicom, jer ovom tipu lica odgovaraju gotovo sve frizure. Ipak, lepotu crta lica u ovom slučaju najbolje ističe stepenasto šišana kosa.

U zavisnosti od toga koji deo lica želite da istaknete, kosa može biti šišana stepenasto već od šiški, ili od visine jagodica ili brade.

Ako imate okruglo lice, kosa bi trebalo da bude srednje dužine, najbolje do ramena, jer takvo šišanje vizuelno izdužuje lice. Šiške nisu pravi izbor za vas, kao ni izrazito stepenasta kosa.

Ako želite da naglasite volumen, stepenasto bi trebalo da budu ošišani samo gornji slojevi kose, dok donji sloj treba da bude šišan ravno. Vizuelno ćete izdužiti lice i ako su prednji pramenovi duži od ostatka kose.

Četvrtasto lice zahteva šišanje koje će ublažiti oštre crte. Ne bi trebalo da birate sasvim kratke frizure, osobama sa ovakvim oblikom lica najbolje pristaje dužina koja pokriva liniju vilične kosti.

Ukoliko imate duguljasto lice, kosa bi trebalo da bude šišana simetrično, a idealna dužina za vas je do ispod uha. Ako volite šiške – samo napred, pošto ćete tako vizuelno “skratiti” lice.

Osobama sa trouglastim licem najbolje pristaju frizure sa šiškama. Kosa bi trebalo da bude stepenasto ošišana, ali tako da pramenovi počinju od visine brade, tako da kosa u nivou brade ima veći volumen.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Maca dobio sina

Glumac i voditelj Dragan Marinković Maca postao je otac dečaka, piše domaća štampa. Maca i njegova supruga Tijana 1. septembra...

Close