Niste ih ni svesni: Tri stvari koje vas čine starijom nego što jeste

Moda i lepota, Šminka, frizura i telo — By on January 20, 2013 8:01 pm

 

Uprkos naporima da obrišete godine, ima stvari koje radite svaki dan koje imaju suprotan efekat – a verovatno ni ne primećujete da ih radite.

 1. Farbate kosu u plavo

Svetlija kosa ne ide uz svaki ten i može da učini da izgledate starije. “Kod većine ljudi koža postaje bleđa ili žućkasta sa godinama, pa plava nije baš preporučljiva,” kaže frizer Teri Guardino.

Umesto da vam kosa i koža budu iste boje, suprotstavite ih. Ako imate maslinastu kožu izaberite tamniju, crvenkasto braon boju. Ako vam je koža bleđa, osvežite svoj izgled svetlo braon bojom.

2. Dižete previše u teretani

Ne, ne treba da prestanete da vežbate. Ali ako previše radite velike mišiće, kao što su tricepsi, kvadricepsi i bicepsi, to može da izazove opuštanje na duže staze, kaže fitnes instruktorka slavnih Trejsi Anderson.

“Vezivno tkivo se opušta sa godinama, a preopterećeni mišići koji stare proizvode neželjenu nijansu kože,” objašnjava ona.

Usmerite se na pomoćne mišiće oko većih butnih i stomačnih mišića, čime ćete stvoriti uravnoteženiji izgled. Za svaku grupu mišića koristite tegove ispod kilogram i 300 grama i radite više ponavljanja.

3. Nosite dosadne boje ili široku odeću

Odeća u bojama sa sivim podtonom čini da izgledate bleđe i starije, pogotovu ako je blizu lica. Izbegavajte bledo ljubičastu, svetlo i tamno sivu i puder roze boju.

Čak i ako ste malo puniji, nošenje preopuštene odeće da biste sakrili kilograme samo će stvoriti suprotan efekat, i izgledaćete teže i starije. Umesto toga, obratite se krojaču da napravi konture na odeći koja leprša oko vas.

(S media)

 

Tags: , , , , ,

0 Komentara

Budite prvi i ostavite komentar.

Ostavite komentar


Read previous post:
Princ Vilijam i Kejt Midlton
Vilijam i Kejt proglašeni za najsavršeniji par na svetu

  Britanski kraljevski par Vilijam i Kejt proglašen je za najsavršeniji par na svetu u anketi britanskog TV kanala "Watch"....

Close